150 ml besamelszósz (késztermék)
100 ml tejszín
1 darab pirospaprika
1 darab sárgapaprika
6 darab burgonya (kb. 80 g)
2 evőkanál vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál petrezselyem
2 teáskanál pirospaprika
Só, bors
1. A besamelt és a tejszint főzd fel, fűszerezd közben sóval, borssal és az egy evőkanál pirospaprikával. Majd adj hozzá 3 evőkanál petrezselymet. Mosd meg a paprikákat, pucold meg őket és vágd 1 cm-es csíkokra. A krumplit mosd meg, majd a kezedbe véve vagdosd be félcentiként – ügyelj arra, hogy még véletlenül se vágd át teljesen!
2. A tejszínes fűszerezett besamelszósz felét öntsd egy tűzálló edénybe (ideális méret: 20x15 cm). Helyezd bele a bevágott burgonyákat, majd szórd meg a felszelt paprikákkal. Ezután a szósz másik felét is öntsd rá a zöldségekre.
3. Süsd előmelegített sütőben, 180ºC-on 50 percig.
4. Vedd ki a sütőből és szórd meg a maradék pirospaprikával, és petrezselyemmel, valamint a zsemlemorzsával.
OLVASS TOVÁBB!
A legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROMinden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK