750 g burgonya
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál petrezselyem
100 g vékonyra szelt sonkakockák
100 g liszt
1 tojássárgája
2 evőkanál vaj
Só, bors, szerecsendió
Főzd meg héjában a burgonyát, majd tedd félre kihűlni. Ha már langyos, akkor hámozd meg és reszeld le. Keverd össze a reszelt burgonyát az apróra vágott (vagy szintén lereszelt) vöröshagymával, apróra szelt petrezselyemmel, felkockázott sonkával, liszttel, tojássárgájával. Majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Formázz belőle tizenkét darab golyót, melyet ha kicsit egy deszkán lelapítasz, már el is készült a korong. Süsd ki vajban a korongokat, mindkét oldalon 2-2 percig. Majd helyezd zsírpapírra, hogy ne szívjon fel túl sok zsiradékot. Köretként, de simán csak fokhagymás (kapros) tejfölbe mártogatva is nagyon finom, laktató étel.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK