SZÉPSÉG

Te, és a tökéletes sminkszíneid

Szerző:
Szabó Anna
Nem vagy biztos benne, hogy melyik szín illik hozzád a leginkább sminkeléskor? Ne ess pánikba! Útmutatónk segít, hogy megtaláld a legjobb színeket a szemedhez, a bőrödhöz és a szádhoz!

 

Szem

 

Kék

Tuti befutók
A narancs, mely a kék komplementer színe a legideálisabb választás. Továbbá kihangsúlyozhatod a szemedet, ha például föld színekkel árnyékolod, de igazán az aranybarna, az arany, az őszibarack, a rózsaszín és a kajszibarack passzolnak hozzá.

A legjobbat akkor hozhatod ki magadból, ha a kontrasztokra törekedsz. A szemek füstös sminkelését neked találták ki: próbálkozz sötétszürkével, tengerészkékkel.

Kerülendő
A kékeszöld, mivel ez csökkenti a kék szem színének intenzitását.

A te színskálád:
Korall, rézvörös, narancssárga, arany, bronz, bézs, barna, sötétszürke…

 

 

Zöld

Tuti befutók
A mályva minden árnyalata: szilva, lila, rózsaszín… stb. Ezekkel hozhatod ki különleges szemszínedből a maximumot. Jó választás még a sötét tengerzöld is. Esti sminknek alkalmazd a fentiek sötétebb árnyalatát a szemhéjad sarkában, így növelheted tekinteted ragyogását!

Kerülendő
A kék, mert túl jellegtelenné válik tőle a tekinteted.

A te színskálád:
Szilva, mályva, lila, rózsaszín, pirosas barna, karmazsinvörös…

 

 

Mogyoróbarna

Tuti befutók
Hogy kihangsúlyozd a szemedet, vedd át azokat a színeket, amik ellensúlyozzák szemed színét.

Az aranybarnától a szürkészöldig bármelyikkel árnyékolhatsz. Sőt, erősítheted a hatást, ha feketét kombinálsz aranyos színekkel.

Kerülendő
Kerüld a féltónusokat, mert a nem túl hangsúlyos színek semmitmondóvá teszik tekintetedet.

A te színskálád
Barna, narancs, szürkészöld, khakiszín, kékesszürke, arany…

 

Sötétbarna, fekete

Tuti befutók
Alkalmazz mély árnyékokat, a színek közül a leginkább passzolók: a sötétszürke, a tengerészkék, a barna, a fekete, a mély szilvalila.

Kerüld a matt festékeket, válassz inkább a fentiek közül fémes árnyalatokat, mert ezek szépen visszatükrözik majd szemed színét. Ha igazán alkalmi sminket szeretnél készíteni magadnak, akkor kombináld a feketét tengerészkékkel, a mély szilvalilát barnával.

Kerülendő
A pasztellszínek egyértelműen kerülendők, mivel tőlük kifejezetten fáradtnak tűnik majd, nemcsak szemed, hanem az egész arcod is.

A te színskálád
Tengerészkék, sötétszürke, szilvalila, rózsaszín, réz, bronz, arany…

 

 

Bőrszín


Világos bőr

Tuti befutók
Mindig az arcszínedhez tökéletesen passzoló alapozót válassz (se sötétebb, se világosabb ne legyen), máskülönben maszkszerű hatást érsz el. Az igazán jó alapozónak, úgy kell funkcionálnia, mint a második bőrnek: adjon természetes tónust, miközben elrejti a hibákat.

A rózsaszín arcpír üdévé teszi a világos bőrt, azonban, ha napcsókolta hatást szeretnél elérni, akkor használj aranyos-bézses púdert a pofacsontodra, valamint egy leheletnyit az álladra.

Kerülendő
Arany, ezüst, rezes és fémes csillogású festékek – különösen nappal.

A te színskálád:
Rózsaszín, arany, bézs, barack.

 

 

 

Sápadt bőr vörös hajjal

Tuti befutók
A természetesen vörös hajúaknak általában elég sápadt és szeplős a bőrük. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor remekül passzol hozzád a bézs és az aranyszínt. Ezek egyensúlyba hozzák bőröd sápadt tónusát, miközben remekül kiemelik vörös hajzuhatagodat.

Ami a színeket illeti: törekedj harmóniára a természettel is: a téglavöröst, a narancsot, a gesztenyét, mintha neked találták volna ki. Pirosítónak válassz kajszibarackot, lazac-rózsaszínt.

Kerülendő
Hozzád nem passzolnak az egymással komplementer színek, de a hideg pinkes árnyalatok sem.

A te színskálád:
Barack, réz, arany, korall, piros…

 

Sötét bőr

Tuti befutók
A barackszín különösen gyönyörű a sötétebb bőrön, főként, ha gyöngyházfény szemcsékkel dúsított. Amennyiben sötét bőröd van, jól kiegészíti a rózsaszín, mellyel napcsókolta hatást érhetsz el, ha fémes színekkel, rézzel, bronzzal vagy aranyszínnel kombinálod.

Kerülendő
A matt narancsszín kifejezetten sápasztja a sötét bőrt, ezért kerüld.

A te színskálád:
Réz, korall, sötétbarna, piros, burgundi, bronz…

 

Ajkak

 

Nagy, dús ajkak

Tuti befutók
Bár ma divat a húsos, telt száj, azért akiknek természetes adottságuk, nem mindig tudják értékelni. Ha szeretnéd optikailag csökkenteni a szádat, akkor használj matt, sötét színeket. Divatos és kifejezetten előnyös húsos ajkakon a barna, a csokoládé, a piros…

Kerülendő
A túlzottan fényes színek használatától még nagyobb tűnnek majd ajkaid.

A te színskálád:
Gesztenye barna, réz, rózsaszín, csokoládé…

 

Keskeny ajkak

Tuti befutók
Ahogy a vastag ajkaknál, ez esetben sem igazán a szín inkább a fényhatás a mérvadó, bár elsősorban a világos színek az előnyösebbek. Amikor rúzst választasz, keress olyat, ami visszatükrözi a fényt, mert ez alapból dúsít optikailag – lehet ez vizes, gyémántos vagy akár gyöngyház hatás is.

Ráadásul, ha vékony a szád, ma már a kozmetikai ipar rád is gondol: kaphatóak direkt ajaknövelő hatású rúzsok és szájfények (ezek többnyire a csípős paprika egyik összetevőjét tartalmazzák).

Optikailag megnövelheted a szádat ezzel a sminkelési technikával: fesd ki úgy – ha van teljesen azonos színű ajakceruzád és rúzsod –, hogy 2-3 mm-rel távolabb húzod meg a kontúrt, majd ezután ecsettel viszed fel a rúzst, végül kevéske szájfényt teszel középre.

Kerülendő
Egyértelműen a sötét, matt rúzsok.

A te színskálád:
Világos rózsaszín, bézs, barackszín, gyöngyház, bronz, fémes és jeges színek…


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL