PASISZEMMEL

Korunk női divatja-Pasiszemmel

Szerző:
Szabó Anna
A férfi lassú tűzön való megfőzésének receptje a nő öltözködésénél kezdődik. Egy jól megválasztott ruhaköltemény még a kevésbé eladhatót is kívánatos portékává teszi. Nézzük, mire gerjednek a pasik öltözködés terén a XXI. század hajnalán!

 

A stílus maga az ember. Illetve, esetünkben a nő. Képzelheti magát bármennyire szexinek, ha elvéti az arányokat, csak lesajnáló somolygást kap elismerés helyett a férfitársadalom végtelenül kritikus díszpéldányaitól. Tehát a divat nem minden. Egyáltalán, sötétbe boruló kan aggyal valósággal felfoghatatlan, hogy miként is keletkeznek a női trendek. Mondjuk Madonna stylistja egy nap odaállít a pink tornadresszel az ünnepelt sztár elé, egy ’baby, ezt vedd fel’ mondattal, és onnantól fogva az lesz a követendő csapásirány a csajoknak? Legyen bárhogy is, mi most nem megfejteni akarunk, hanem sok-sok nőcsábász véleményét összegereblyézve lefektetni néhány aranyszabályt, vagyis: mit hordjanak, és mit ne napjainkban a Hölgyek. A kérdőívek szétszórásában és a konklúzió megvonásában nagy segítségemre volt a híres török divatszultán, Öltöz Ködik. A félholdas kritikus, minden gallér ismerője tévedhetetlen érzékkel mutat rá a rucik terén mutatkozó nőcis ballépésekre, ugyanakkor a dicsérettől sem riad vissza, ha azt a ruhakompozíció megköveteli. Tanácsára, és a beérkezett fajtársak „megmondom-a-tutit” levelei nyomán, kezdjük meg barangolásunkat a női gardrób mentén – lentről felfelé.

Topánkák

Ami gáz: ha kimondom azt a szót, hogy emo, minden férfi rögtön a fejéhez kap. Amint az később még visszaköszön, a halálmadár, ’jaj de kis szerencsétlen vagyok én’ világnézet ruhatári leképeződése jobban elszomorítja a fajtánkat, mint egy hűtő sör nélkül. Komoly nő a halálfejes tornacipőre rá sem néz. Eleve tornacipő? Ugyan már, Hölgyeim! És mégis sokadik reneszánszát éli… Hasonlóan tiltólistára kerül a boxcipő (rettenet…), vagy az autóversenyzős cipő (cuki tépőzárral), ezek főleg mini farmernacikkal mutatnak „remekül”. Hogy kinek az ötlete volt mindez…?

A balerinacipő már inkább megosztja a közvéleményt, kutatásunk szerint nyáron akár bájos is lehet benne a csajok lábacskája. Egy-két éve például még a rideg télben boldogan üdvözöltük a csizmák betörését, 2009-be érve azonban vesztett a varázsából, miután ma már 10 nőből 9-en ilyen lábbelit hordanak (naná, hogy farmerba tűrve!). Csizmafronton a mélypont az eszkimó, vagy kozák parasztokat idéző szőrös susztermunka, a két kis libegő pomponra meg már jelzőket sem találunk…

Ami tetszik nekünk: egy, ami mindent visz, az örök sláger: a magassarkú. A nők jelentős részének sokadik ellensége. Mi pasik megértjük, hogy egész nap ebben tipegni nem egy leányálom, de ennél nőiesebbet el sem tudunk képzelni! Utcára javasoljuk az alacsonyabb sarkú megoldásokat, a fürdőszobától a hálószobáig tartó kéjútra pedig lehet tartalékolni az igazán brutál tűsarkakat…

Egy szinttel feljebb

Ami gáz: hála a retrónak, visszatértek a női butikok kirakataiba a bokáig érő harisnyák. Mély sajnálattal közöljük, de ez abszolút útszéli stílus a pasik szerint. Megkeseredett háziasszonyok ABC-be járó viselete a répafarmer, hozzá egy edzőcipő – nem is folytatom… Derék Öltöz Ködik barátom is csalódottan csóválja turbános fejét, mikor a város utcáin a hazáját idéző török bugyogókba botlik. Ez is nemrég lett divat, pedig mi nem kultiváljuk, sőt, a beérkezett hím észrevételek szerint egyenesen irtózunk tőle. Mindez farmer anyagból már tényleg abszolút mélypont.

Ami tetszik nekünk: itt is van tuti befutó pasiszemmel: miniszoknya + neccharisnya. Ha mindez ráadásul magassarkúban végződik, akkor ott kész, filmszakadás, a látványtól bódult férfi már mindenre hajlandó. Jöhetnek még nyugodtan a feszülős csípőnacik, és ilyenkor kaján vigyorral értékeljük, ha a viselőjük előttünk hajolgat. Nyáron képtelenek vagyunk levenni a tekintetünk a fehér vászonnacin átragyogó hasonló színű tangáról; nagyibugyik viszont kizárva!! A kanfantázia netovábbja pedig, amikor még tanga sincs. Izgalmas találgatni, hogy van-e a Hölgyön, vagy csak mi nem látjuk. Egy megszívlelendő tanács a fickók ellágyításához: erotikus játéknak sem utolsó, ha

a bugyi a fiókban marad. Így lesz az ellágyulásból megkeményedés!

Mellékesen

Ami gáz: érdekes mód, a meginterjúvolt férfialanyok a felsőruházattal törődnek a legkevesebbet, vagy inkább úgy is mondhatjuk: több az igen, mint a nem. Egyedül talán a turkálós cuccok, a kinyúlt kötött pulóverek, és a tiritarka színekben játszó semmilyen pólók azok, amelyeket szívesen tudnánk feledni egy csaj ruhatárából. Ugyanígy kiirtandók az emós, éjfekete göncök. Hölgyek, ne akarjatok már úgy kinézni, mint egy identitás-zavarban szenvedő pasi!


Ami tetszik nekünk: top. Ennyi. Persze csak ott, ahol ezt az alkat megengedi (ezen lehet háborogni, akkor is így van, de hogy haza is beszéljek: egy puhány fazon se akarjon izompólót hordani). Ám szintén felhorgad bennünk a tesztoszteron fűtötte vágy, ha valaki spagetti pántos felsőben, egyrészes nyári ruhában (nyamm-nyamm), vagy mélyen dekoltált textilneműben (nyamm-nyamm a négyzeten) érkezik a randira. A tanga mentességhez hasonlóan heves nyeldekelésre késztethet minket, ha kiderül, a Hölgyön nincs melltartó (azért a térdet ne verdessék a bimbók…). Szintén bejövős férfifronton, ha a kisasszonyok farmer fölé hordják az előbb méltatott helyes kis nyári ruhákat (színes, tarka, fehér, virágos – minden jöhet!).

Utózönge

Öltöz Ködik ruhaguru elégedetten fonja össze a karját mellkasa előtt, és így szól: ’ezt mi megmondani nekik jól’. Hát meg. De ahogy a bevezetőben írtam: nem a ruha teszi a nőt. A véleményük kifejtésére ösztökélt haverok, barátok és ismerősök egybehangzóan állítják: lehet valaki alternatív vagy akár deszkás ízlésű, ha így is képes megőrizni a nőiességét, akkor nyert ügye lehet. Ellenben hiába akar szexdémonnak látszani, ha ízléstelenül kotorászik a fogasok között, és mindennek tetejébe még a sminkkészlet tartalmával sem spórol, ott teljes a csőd, amit a legminibb miniszoknya sem menthet meg. A férfiak jelszava tehát: mértékkel és ízléssel ruházkodjatok, Hölgyek! És mindenekelőtt: merjetek igazi NŐK lenni!

Bírálat és önbírálat

Miután kiveséztük a csajok ruházkodási szokásait, a teremtés koronái ugyanígy szeretnék tudni, hogy mit hordjanak, és inkább mit hagyjanak ott a polcokon. Minderre nemcsak én vagyok kíváncsi, hanem a cikk elkészítésébe bevont falkatagok is. Tehát bátran kattintsatok a ’Hozzászólásra’, kedves női olvasók, had kapjuk meg mi is az ellenkező nem könyörtelen ítéletét! Néhány sejtésem már így látatlanban is van: a pocakkiemelő atléta, a kitérdelt mackónadrág és a bokáig érő farmer (fehér zoknival és fekete cipővel) viselésére valószínűleg egy Hercegnő sem fog bátorítani minket…

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL