4 nagy, igen érett banán fél kk őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió
2 ek fruktóz
1 dl friss zöldcitrom-lé
1,5 dl friss narancslé
0,5 dl rum (elhagyható)
Tápérték adagonként:
170 kcal:
Szénhidrát: 42 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra (7. fokozat).
Meghámozzuk és hosszában félbevágjuk a banánokat. Tepsire rakjuk, és megszórjuk a fahéjjal és a szerecsendióval. A fruktózt feloldjuk a citrom és a narancslében.
Ezt a keveréket a banánokra öntjük, betesszük a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük, közben többször meglocsoljuk a sütőlével.
A sütés végére a lé nagy része elpárolog. Kivesszük a tepsit, a gyümölcsöket meglocsoljuk egy kis előre felmelegített rummal, meggyújtjuk, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK