1 db 600 g-os ananász
1 ek méz
3 ág tárkony
Szecsuáni bors
Tápérték adagonként
76 kcal:
Szénhidrát: 18 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
C-vitamin: 20 mg
Meghámozzuk az ananászt, a „szemeket” hegyes késsel kiszedjük. Majd négyfelé vágjuk, és kiszedjük a középső, rostos részt. Az ananászt kockákra vágjuk.
Felmelegítünk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, beletesszük a mézet, és 1 percig hevítjük. Hozzáadjuk az ananászt, két fakanállal folyamatosan keverjük, hogy a méz jól bevonja a gyümölcsöt, majd hagyjuk karamellizálódni. Megszórjuk szecsuáni borssal, és hagyjuk lehűlni.
Megmossuk és papírtörlőn megszárítjuk a tárkonyt. Apróra vágjuk, és az ananászra szórjuk.
Langyosan vagy hidegen, joghurt- vagy túrófagylalttal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK