GASZTRO

Tárkonyos sült ananász

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 db 600 g-os ananász
1 ek méz
3 ág tárkony
Szecsuáni bors

Tápérték adagonként
76 kcal:
Szénhidrát: 18 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
C-vitamin: 20 mg

 

Elkészítése:

Meghámozzuk az ananászt, a „szemeket” hegyes késsel kiszedjük. Majd négyfelé vágjuk, és kiszedjük a középső, rostos részt. Az ananászt kockákra vágjuk.

Felmelegítünk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, beletesszük a mézet, és 1 percig hevítjük. Hozzáadjuk az ananászt, két fakanállal folyamatosan keverjük, hogy a méz jól bevonja a gyümölcsöt, majd hagyjuk karamellizálódni. Megszórjuk szecsuáni borssal, és hagyjuk lehűlni.

Megmossuk és papírtörlőn megszárítjuk a tárkonyt. Apróra vágjuk, és az ananászra szórjuk.

Langyosan vagy hidegen, joghurt- vagy túrófagylalttal tálaljuk.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL