Szabó Anna
1 db 600 g-os ananász
1 ek méz
3 ág tárkony
Szecsuáni bors
Tápérték adagonként
76 kcal:
Szénhidrát: 18 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
C-vitamin: 20 mg

Meghámozzuk az ananászt, a „szemeket” hegyes késsel kiszedjük. Majd négyfelé vágjuk, és kiszedjük a középső, rostos részt. Az ananászt kockákra vágjuk.
Felmelegítünk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, beletesszük a mézet, és 1 percig hevítjük. Hozzáadjuk az ananászt, két fakanállal folyamatosan keverjük, hogy a méz jól bevonja a gyümölcsöt, majd hagyjuk karamellizálódni. Megszórjuk szecsuáni borssal, és hagyjuk lehűlni.
Megmossuk és papírtörlőn megszárítjuk a tárkonyt. Apróra vágjuk, és az ananászra szórjuk.
Langyosan vagy hidegen, joghurt- vagy túrófagylalttal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK