GASZTRO

Bergamottos déligyümölcszselé

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 rózsaszín grépfrút
2 zselatinlap
3 dl víz
2 kk Earl Grey tea
2 narancs
1 zöld citrom
1 citrom
2 ek fruktóz

Tápérték adagonként:
72 kcal:
Szénhidrát: 17g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
C-vitamin: 40 mg

 

Elkészítése:

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Felforraljuk a vizet, majd levesszük a tűzről, beletesszük a teafű felét, lefedjük, és 5 percig hagyjuk ázni. Leszűrjük.

A déligyümölcsöket meghámozzuk, a héjukkal együtt leszedjük a fehér részt is. Gerezdekre bontjuk, és lehúzzuk hártyájukat.

A teát mérsékelt lángon felmelegítjük, és kevergetve feloldjuk benne a fruktózt. Hozzáadjuk a lecsepegtetett, kinyomkodott zselatinlapokat és a gyümölcsöket. Felforraljuk, és mérsékelt lángon 5 percig főzzük.

A gyümölcsöket a főzőlével együtt szétosztjuk nagy poharakba vagy kelyhekbe, legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Tálaláskor megszórjuk a maradék tealevéllel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL