400 g friss vagy fagyasztott áfonya
2 zselatinlap
2,5 dl jó minőségű vörösbor
4 ek porcukor
1 csipet fahéj
1 csipet szerecsendió
Tápérték adagonként:
100 kcal:
Szénhidrát: 25 g
Fehérje: 0 g
Zsír: 0 g
Ha fagyasztott áfonyát használunk, felengedjük a hűtőszekrényben. A friss áfonya szárát leszedjük, a gyümölcsöt hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük. A zselatinlapokat hideg vízben beáztatjuk.
A bort és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen el nem olvad. Felforraljuk, beletesszük az áfonyát, a fahéjat és a szerecsendiót, és 1 percig főzzük.
Kiszedjük az áfonyát, lecsepegtetjük, és elosztjuk 4 formában. A bort tovább forraljuk kis lángon, beletesszük a kinyomkodott zselatint.
Addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad, majd a zselatinos bort a gyümölcsre öntjük. Hagyjuk lehűlni, majd 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A formákat néhány másodpercre meleg vízbe mártjuk, majd kistányérokra borítjuk a zselét. Hidegen, például túrófagylalttal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK