1,2 kg cseresznye
1 ek kukoricakeményítő
1 ek víz
50 g fruktóz
7,5 dl jó minőségű vörösbor
Fél kávéskanál őrölt fahéj
Néhány mentalevél
Tápérték adagonként:
164 kcal:
Szénhidrát: 40 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
A cseresznyét megmossuk hideg vízben, lecsepegtetjük. Leszedjük a szárát, kimagozzuk.
A kukoricakeményítőt elkeverjük vízzel.
Lassan felmelegítjük a fruktózt a borral és a fahéjjal, kevergetjük, míg a fruktóz teljesen fel nem olvad. Forraljuk, beletesszük a cseresznyét, és kb. 5 percig főzzük.
Amikor a cseresznye feljön a folyadék felszínére, szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és egy nagy vagy 6 kisebb kehelybe tesszük.
A bort erős lángon beforraljuk a felére. Óvatosan megdöntjük a lábost, és meggyújtjuk a folyadékot.
Amikor a lángok kialudtak, hozzáadjuk a feloldott keményítőt, alaposan elkeverjük, és még 2 percig kicsit forraljuk, folyamatosan keverve, míg a folyadék kissé besűrűsödik. A cseresznyére öntjük, és hagyjuk lehűlni, majd tálalásig betesszük a hűtőszekrénybe.
Nagyon hidegen kínáljuk néhány mentalevéllel díszítve.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK