500 g eper
4 zselatinlap
1 citrom leve
10 g fruktóz
200 g sovány túró
Tápérték adagonként:
70 kcal:
Szénhidrát: 14 g
Fehérje: 4 g
Zsír: 0 g
C-vitamin 75 mg
A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk.
Hideg folyó víz alatt megmossuk az epret, lecsepegtetjük, leszedjük a szárát és feldaraboljuk.
Négy kis formát beteszünk a hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljenek.
Az epret a citromlével és a fruktózzal 2-3 percig mixeljük, míg folyékony péppé válik.
Lecsepegetjük és kinyomkodjuk a zselatinlapokat, és mérsékelt lángon felolvasztjuk 3 evőkanál eperpéppel, folyamatosan keverve. A maradék eperpéppel összekeverjük.
Habosra keverjük a túrót. Beletesszük az eperkrémet, és jól összekeverjük.
Kiszedjük a formákat a hűtőszekrényből, kissé benedvesítjük, és beleöntjük a krémet. Visszatesszük a hűtőszekrénybe legalább 2 órára, és nagyon hidegen, friss eperszemekkel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK