800 g eper
2 narancs finomra reszelt héja
1 citrom finomra reszelt héja
1 ek száraz fehér bor
1 dl víz
1 ek fruktóz
2 csillagánizs
Tápérték adagonként:
54 kcal
Szénhidrát: 12 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
C-vitamin: 80 mg
A citrom és a narancs héját 30 másodpercre forró vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.
A fehérbort és a vizet a fruktózzal folyamatosan keverve, lassan felmelegítjük, míg a fruktóz teljesen el nem olvad. Beletesszük a narancs- és citromhéjat, felforraljuk, és kis lángon 6-8 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Hideg folyó vízben megmossuk az epret, megszárítjuk, leszedjük a szárát, és kockákra vágjuk.
Összekeverjük az illatos sziruppal. Tálalási betesszük a hűtőszekrénybe.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK