GASZTRO

Eper illatos öntettel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

800 g eper
2 narancs finomra reszelt héja
1 citrom finomra reszelt héja
1 ek száraz fehér bor
1 dl víz
1 ek fruktóz
2 csillagánizs

Tápérték adagonként:
54 kcal
Szénhidrát: 12 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
C-vitamin: 80 mg

 

Elkészítése:

A citrom és a narancs héját 30 másodpercre forró vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.

A fehérbort és a vizet a fruktózzal folyamatosan keverve, lassan felmelegítjük, míg a fruktóz teljesen el nem olvad. Beletesszük a narancs- és citromhéjat, felforraljuk, és kis lángon 6-8 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Hideg folyó vízben megmossuk az epret, megszárítjuk, leszedjük a szárát, és kockákra vágjuk.

Összekeverjük az illatos sziruppal. Tálalási betesszük a hűtőszekrénybe.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL