10 dkg krémsajt
1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 gerezd aprított fokhagyma
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál tárkonyecet vagy fehérborecet
15-20 dkg márványsajt
2 evőkanál majonéz
Frissen őrölt bors
Tipp: ha nem szereted a kéksajtot, használhatsz helyette ugyanilyen mennyiségben parmezánt is.
Tegyed bele egy konyhai robotgépbe a krémsajtot, petrezselymet, fokhagymát, citromlevet és ecetet, keverd vele addig, míg egész sima nem lesz – közben az edény oldaláról 1-2 kapard vissza a tálba a krémet. Ezután add hozzá a márványsajtot, majonézt és borsot. Ekkor már egyáltalán nem kell simaságra törekedned, elég, ha egyenletesen eloszlik a masszában a kék sajt. Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy-két evőkanál tiszta vizet.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK