1 ½ kis doboz natúr joghurt
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál fenyőmag
½ fej édes vöröshagyma finomra vágva
½ evőkanál őrölt kömény
½ evőkanál őrölt koriander
½ evőkanál csili por
1 csipet cayenne-i bors
25-30 dkg gyorsfagyasztott spenót (megolvasztva)
Só, ízlés szerint
Forrósítsd fel az olívaolajat egy kis serpenyőben. Add hozzá a fenyőmagot és a finomra vágott hagymát. Süsd addig, míg a hagyma megpuhul és a fenyőmaggal együtt aranybarnára nem vált. Ha mindent jól csinálsz erre 4-5 perc elég lesz. Add hozzá a fűszereket: a köményt, a koriandert, a chili port és a cayenne-i borsot. 1 percen keresztül főzd ezt a keveréket úgy, hogy néha felrázod. Majd öntsd át az egészet egy nagyobb edénybe.
A felengedett, lecsöpögtetett spenótot mielőtt hozzátennéd a keverékhez, nézd át tüzetesebben, és válogasd ki belőle az inasabb darabokat. Ezután a pirított hagymához-fenyőmaghoz add hozzá a joghurtot és a spenótot.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK