GASZTRO

Fűszeres spenót dip fenyőmaggal

Szerző:
Szabó Anna
Sokoldalú mártogatós ez: laktató, finom, ráadásul pirított kenyérhez vagy baguettszeletekhez, sült húsokhoz is isteni.

 

Hozzávalók:

1 ½ kis doboz natúr joghurt
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál fenyőmag
½ fej édes vöröshagyma finomra vágva
½ evőkanál őrölt kömény
½ evőkanál őrölt koriander
½ evőkanál csili por
1 csipet cayenne-i bors
25-30 dkg gyorsfagyasztott spenót (megolvasztva)
Só, ízlés szerint

 

Elkészítése:

Forrósítsd fel az olívaolajat egy kis serpenyőben. Add hozzá a fenyőmagot és a finomra vágott hagymát. Süsd addig, míg a hagyma megpuhul és a fenyőmaggal együtt aranybarnára nem vált. Ha mindent jól csinálsz erre 4-5 perc elég lesz. Add hozzá a fűszereket: a köményt, a koriandert, a chili port és a cayenne-i borsot. 1 percen keresztül főzd ezt a keveréket úgy, hogy néha felrázod. Majd öntsd át az egészet egy nagyobb edénybe.

A felengedett, lecsöpögtetett spenótot mielőtt hozzátennéd a keverékhez, nézd át tüzetesebben, és válogasd ki belőle az inasabb darabokat. Ezután a pirított hagymához-fenyőmaghoz add hozzá a joghurtot és a spenótot.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL