GASZTRO

Sült pirospaprikás mártás

Szerző:
Szabó Anna
A gyömbér, fokhagyma és jalapeno paprika kombinációja kihozza a sült pirospaprikák édességét; felszolgálhatod alacsony zsírtartalmú szezámos rágcsákkal és zsenge nyers zöldségekkel.


Hozzávalók:

1 db sült pirospaprika, meghámozva, kihűlve
1 gerezd durván aprított fokhagyma
1 kisebb darab friss gyömbér, megtisztítva, durvára felaprítva
1 darab jalapeno paprika durvára felaprítva
1 szeletelt mogyoróhagyma
2 teáskanál szójaszósz
2 teáskanál rizs-bor-ecet, vagy borecet
1 teáskanál méz vagy cukor
4 evőkanál zsemlemorzsa

 

Elkészítése:

Keverd össze turmix- vagy konyha robotgépben a sült pirospaprikát, fokhagymát, gyömbért, jalapeno paprikát, mogyoróhagymát, fokhagymát, szójaszószt, ecetet és mézet vagy cukrot. Minél simábbra annál jobb. Ezután keverd el benne a zsemlemorzsát, és fűszerezd ízlés szerint. Majd tedd félre legalább 1-2 órára, hogy a mártogatósod minél krémesebb legyen.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL