GASZTRO

Zsemle zöldfűszeres túróval

Szerző:
Szabó Anna
Könnyen elkészíthető ínyencség reggelire, rengeteg túróval és fűszerrel.

 

Hozzávalók:

25 dkg zöldfűszeres túró
40 dkg finom búzaliszt
10 dkg zabdara
1 tasak sütőpor
1 teáskanál zöldfűszeres só
7,5 dkg lágy vaj
3 evőkanál olívaolaj
4 tojássárgája + 1 tojásfehérje
1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
Vaj a tepsihez

 

Elkészítése:

A túrót konyharuhában kifacsarjuk. A lisztet, a zabdarát, a sütőport és a zöldfűszeres sót összekeverjük, és a túróval összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vajat, az olajat és a 4 tojássárgáját is.

A sütőt előmelegítjük. Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztából 18 ovális zsemlét formálunk, és a tepsire tesszük őket. Mindegyik tetejét hosszában bevágjuk. A tojásfehérjét egy kis vízzel elkeverjük, megkenjük vele a zsemléket, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A sütőben 200 ºC-on (középen, légkeverésesben 180 ºC-on) egymás után, adagonként 15-20 percig sütjük őket.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL