Szabó Anna
Hozzávalók:25 dkg zöldfűszeres túró
40 dkg finom búzaliszt
10 dkg zabdara
1 tasak sütőpor
1 teáskanál zöldfűszeres só
7,5 dkg lágy vaj
3 evőkanál olívaolaj
4 tojássárgája + 1 tojásfehérje
1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
Vaj a tepsihez
A túrót konyharuhában kifacsarjuk. A lisztet, a zabdarát, a sütőport és a zöldfűszeres sót összekeverjük, és a túróval összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vajat, az olajat és a 4 tojássárgáját is.
A sütőt előmelegítjük. Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztából 18 ovális zsemlét formálunk, és a tepsire tesszük őket. Mindegyik tetejét hosszában bevágjuk. A tojásfehérjét egy kis vízzel elkeverjük, megkenjük vele a zsemléket, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A sütőben 200 ºC-on (középen, légkeverésesben 180 ºC-on) egymás után, adagonként 15-20 percig sütjük őket.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK