25 dkg zöldfűszeres túró
40 dkg finom búzaliszt
10 dkg zabdara
1 tasak sütőpor
1 teáskanál zöldfűszeres só
7,5 dkg lágy vaj
3 evőkanál olívaolaj
4 tojássárgája + 1 tojásfehérje
1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
Vaj a tepsihez
A túrót konyharuhában kifacsarjuk. A lisztet, a zabdarát, a sütőport és a zöldfűszeres sót összekeverjük, és a túróval összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vajat, az olajat és a 4 tojássárgáját is.
A sütőt előmelegítjük. Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztából 18 ovális zsemlét formálunk, és a tepsire tesszük őket. Mindegyik tetejét hosszában bevágjuk. A tojásfehérjét egy kis vízzel elkeverjük, megkenjük vele a zsemléket, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A sütőben 200 ºC-on (középen, légkeverésesben 180 ºC-on) egymás után, adagonként 15-20 percig sütjük őket.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK