GASZTRO

Borzas túrós

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
Reszelt citromhéj

 

Elkészítése:

A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és jól összedolgozzuk. A tészta felét 45 percre a mélyhűtőbe tesszük. A töltelékez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat. Alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A szobahőmérsékletű tésztát lappá nyújtjuk.

Kivajazott, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. Rásimítjuk a tölteléket, majd egyenletesen ráreszeljük a félfagyasztott tésztát. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt, háromszögekre szelve tányérra tesszük, porcukorral megszórjuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL