A golyókhoz:
12,5 dkg margarin
20 dkg liszt
3 evőkanál kakaó
15 dkg porcukor
2 tojás
Fél csomag sütőpor
A masszához:
50 dkg túró
25 dkg porcukor
12,5 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás vagy epres pudingpor
4 tojás
Só
A golyókhoz összegyúrjuk a szobahőmérsékletű margarint a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sütőport és a kakaót. Kis diónyi gombócokat formálunk belőle. (Könnyebb dolgozni vele, ha a tésztát fél órára hűtőbe tesszük.)
A gombócokat hézagosan lerakjuk egy margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe. A masszához egy csipetnyi sóval felverjük habnak a tojásfehérjét. A többi alapanyagot jól összedolgozzuk, végül hozzáadjuk a kemény tojáshabot. A masszát a tepsibe tett golyók közé kanalazzuk. Előmelegített sütőben, 160 fokon 45-50 percig sütjük. Ha megsült, felvágjuk, és porcukorral vagy tejszínhabbal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK