Szabó Anna
      
Hozzávalók:2 közepes vöröshagyma
3 nem túlérett paradicsom
4 csiperkegomba
400 g báránymáj
4 vékony szelet füstölt oldalszalonna
50 g vaj
Só és bors
Pucoljuk meg a hagymákat, és negyedeljük fel őket, ahogy a paradicsomokat is. Távolítsuk el a gombák szárának az alsó részét, majd töröljük meg őket egy konyharuhával.
Vágjuk egyforma darabokra a májat. Vágjuk le a bőrt a szalonnaszeletekről, és tekerjük fel őket.
Állítsuk össze a nyársakat a következő módon: húzzunk rájuk váltakozva 1 negyed paradicsomot, 1 feltekert szalonnát, 1 darab májat, 1 negyed hagymát, 1 negyed paradicsomot, 1 darab májat; 1 a végéra pedig 1 gombát.
Olvasszuk meg a vajat, és locsoljuk meg vele a nyársakat. Sózzuk óvatosan, és borsozzuk.
Tegyük őket az előmelegített sütő grillrácsára. A rácsot tegyük a sütő középmagasságába egy zsírfelfogó edény vagy egy tál fölé és a vöröslő grill alá. A nyársak körülbelül 10 perc alatt átsülnek; forgassuk meg őket a sülési idő kétharmadánál.
| 
 Tipp:  | 
| 
 Tálaljuk zsázsalevéllel díszített sáfrányos rizságyon.   | 
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK