GASZTRO

Fehérboros báránybecsinált párizsi módra

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 sárgarépa
12 kisebb vöröshagyma
2 szegfűszeg
2 diónyi vaj
1 kg kicsontozott és feldarabolt bárányhús
1 csokor fűszernövény
1 evőkanál liszt
125 g rizs
4 tojás
2 evőkanál tejszín
2 citrom
Só és bors

 

Elkészítése:

Tisztítsuk meg a sárgarépákat, és vágjuk őket kis darabokra. Hámozzuk meg a kis hagymákat, kettőbe szúrjunk szegfűszeget. Olvassunk meg egy diónyi nagyságú vajdarabot egy lábasban. Süssük hirtelen a hús minden oldalát anélkül, hogy kezdene megbarnulni. Adjuk hozzá a sárgarépát, a hagymát és a csokor fűszernövényt. Öntsük fel hideg vízzel, sózzuk, borsozzuk, fedjük le, és melegítsük lassan. Az első bugyogástól kezdődően számoljunk 1 óra főzési időt.

Olvassuk meg a maradék vajat zománcos edényben alacsony lángon. Tegyük hozzá a lisztet, kevergessük erőteljesen a keveréket, amíg könnyedén fel nem habosodik anélkül, hogy elkezdene barnulni, majd öntsük fel fél liter húslevessel. Főzzük addig, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy nem folyik le a kanálról. Kóstoljuk meg, és pótoljuk a hiányzó fűszereket.

A hús készülése közben mossuk meg alaposan a rizst egy kis lyukú szűrőben. Csepegtessük le, és főzzük 15-20 percig (a rizs minőségétől függően) bőséges mennyiségű, lobogó, sós vízben.

Verjünk fel 4 tojássárgáját 4 evőkanál tejszínnel és 1 citrom levével egy kisebb tálban, majd öntsük ezt a habarást a mártásba erőteljes kevergetés közben. Ne hagyjuk felforrni.

Csöpögtessük le a báránydarabokat, a sárgarépákat és a hagymákat. Tegyük egy mély tálba, öntözzük meg egy kis mártással. Csöpögtessük le a rizst, és öntsük salátástálba. A maradék mártást öntsük felmelegített mártásostálba, és tálaljuk azonnal. Díszítsük az ételt felnegyedelt citrommal. Annyi mártást készítsünk, hogy elég legyen ne csak a becsinálthoz, hanem a rizshez is!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL