Szabó Anna
Hozzávalók:1 kg feldarabolt báránynyak
Olaj
4 gerezd fokhagyma
100 g sonka
1 fej vöröshagyma
3 piros paprika
500 g paradicsom
Só és bors
Sózzuk és borsozzuk alaposan a zsírtalanított és megtisztított nyakdarabok minden oldalát. Ezután tegyük félre hűvös helyre.
Egy serpenyőben süssünk meg hirtelen 2 gerezd nagyobb darabokra vágott fokhagymát. Amikor kezd barnulni, tegyük hozzá a bárányt.
Kis idő elteltével adjuk hozzá a kicsire darabolt sonkát, a felaprított hagymát és a megmaradt fokhagymagerezdeket apróra vágva. Keverjük meg óvatosan. Amikor a hagyma kezd kifehéredni, tegyük az edénybe a meghámozott és csíkokra vágott paprikát.
Hagyjuk főni néhány percig, mielőtt beletennénk a meghámozott, kimagozott és felnegyedelt paradicsomokat.
Főzzük tovább addig, amíg a bárány teljesen át nem fő, és a paradicsomok selymes szósszá nem alakulnak.
|
Tipp: |
|
Ahhoz, hogy minél könnyebben elkészíthessük az ételt, ajánlott minden hozzávalót előre előkészíteni: hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, forrázzuk le a paradicsomokat, majd hámozzuk meg őket, szedjük ki magjaikat, és daraboljuk fel. Amennyiben félünk attól, hogy nehezen tudjuk majd megemészteni a paprikát, vágjuk félbe azokat, szedjük ki a magokat, csíkozzuk fel, és tegyük őket langyos vízbe 1 órára felhasználás előtt. Ehhez a jellegzetes baszk bárányspecialitáshoz készíthetünk köretként natúr riszt vagy kukoricakását. |
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK