A tésztához:
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 sütőpor
A krémhez:
2 eperízű pudingpor
1 l tej
Szeder
30 dkg cukor
3 vaníliaízű pudingpor
7 dl szénsavas narancsos üdítő
A tésztához a tojássárgáját kikavarjuk 6 evőkanál cukorral. A tojásfehérjét a amradék 1 evőkanál cukorral habosra keverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd az egészet ővatosan összevegyítjük, és kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. Míg hűl, 2 eperízű pudingporból és 1 liter tejből sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, rákenjük a piskótára. Utána tetszés szerint gyümölcsöt rakunk rá, jelesül most szedret. Ezután 3 vaníliaízű pudingport 30 dkg cukorral elvegyítünk, és 7 dl szénsavas narancsos üdítővel apránként simára keverünk. Feltesszük főni, és állandóan keverve hagyjuk sűrűre összeállni, majd még melegen rásimítjuk a gyümölcsre. Dermedésig várunk, aztán tejszínhabbal, mentalevéllel díszítve szeleteljük.
Tipp: |
Ennél a desszertnél szabadon szárnyalhat a fantáziánk: választhatunk bármilyen pudingport, gyümölcsöt és üdítőt. |
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK