GASZTRO

Egyszerű gyümölcsös sütemény - kezdőknek!

Szerző:
Szabó Anna
Hét közepi kényeztető fogás, hogy elfelejtesse az eddigi hajtást, és erőt adjon hétvégéig.

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20+5 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl olaj
4 dl tej
25 dkg gyümölcs
Mazsola

 

Elkészítése:

A lisztet 20 dkg kristálycukorral és a sütőporral elkeverjük. A 3 tojást felverjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a tejjel, az olajjal, mindezt összevegyítjük, és ráöntjük a lisztre és elkeverjük. Magas peremű sütőedényt előmelegítünk, sütőpapírral kibéleljük, vékonyan megkenjük margarinnal, az 5 dkg cukrot egyenletesen rászórjuk. Erre az előkészített gyümölcsöt (például a kimagozott meggyet) ráterítjük, és az összekevert tésztát ráöntjük a gyümölcsre. 200 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc után lassú tűzön, 180 ºC-on sütjük készre 30-40 perc alatt, így nem szárad ki a sütemény.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL