GASZTRO

Málnás túrótorta sütés nélkül

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg kókuszos keksz
8 dkg vaj

A töltelékhez:
2 evőkanál zselatin
50 dkg tehéntúró
8 dkg cukor
Fél citrom leve
25 dkg málna
3 dl tejszín

 

Elkészítése:

A A 22 cm átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával kibéleljük. A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összedolgozzuk, kanállal a forma aljára és oldalára nyomkodjuk, majd húsz percre hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a zselatint fél deci vízben simára keverjük, állandó keverés mellett fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük. A túrót a cukorral és a citromlével habosra keverjük, hozzáadjuk az összetört málnát, belekeverjük a zselatint, és a felvert tejszínhabot kanállal óvatosan beleforgatjuk. A masszát a tésztával bélelt formába töltjük, és 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Aztán az egészet kiemeljük, a fóliát levesszük róla, és cikkekre vágva, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Tipp:

Az alufóliával kibélelt forma alját és oldalát kenjük ki olajjal, így biztos, hogy egészben marad a sütemény, miután a formából kiemeljük.





Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL