A tésztához:
25 dkg kókuszos keksz
8 dkg vaj
A töltelékhez:
2 evőkanál zselatin
50 dkg tehéntúró
8 dkg cukor
Fél citrom leve
25 dkg málna
3 dl tejszín
A A 22 cm átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával kibéleljük. A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összedolgozzuk, kanállal a forma aljára és oldalára nyomkodjuk, majd húsz percre hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a zselatint fél deci vízben simára keverjük, állandó keverés mellett fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük. A túrót a cukorral és a citromlével habosra keverjük, hozzáadjuk az összetört málnát, belekeverjük a zselatint, és a felvert tejszínhabot kanállal óvatosan beleforgatjuk. A masszát a tésztával bélelt formába töltjük, és 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Aztán az egészet kiemeljük, a fóliát levesszük róla, és cikkekre vágva, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Tipp: |
Az alufóliával kibélelt forma alját és oldalát kenjük ki olajjal, így biztos, hogy egészben marad a sütemény, miután a formából kiemeljük. |
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK