SZEX, SZERELEM

Hogyan teheted romantikusabbá a pasidat?

Szerző:
Szabó Anna
Ha látunk egy szép, romantikus filmet virágcsokrokkal, gyertyafényes vacsorával hétvégi „édeskettes” kiruccanásokkal, mi is még inkább ezt akarjuk. De a sivár valóságban már szerencsésnek mondhatjuk magunkat a legtöbben, ha a párunk meglep valamivel az évfordulónkra.

Pedig nekünk, modern nőknek, nem csak panaszkodnunk kellene, hanem igenis el kell érnünk, hogy párunk romantikus gesztusokkal lepjen meg bennünket. Először is gondolkodjunk pozitívan és ne csak azokat a dolgokat vegyük észre, amik hiányoznak, hanem az apró jót is értékeljük. Az, hogy reggelente teát főz nekünk, vagy megveszi a kedvenc csokinkat, segít mosogatni - mind szimpla hétköznapi dolgoknak tűnnek, pedig szegény ezzel azt akarja kifejezni, hogy mennyire fontosak vagyunk számára és a kedvünkben akar járni. A romantika nem csak a virágokról és a drága vacsorákról szól, hanem arról, hogyan tudunk egymásra odafigyelni, mennyire értékesen tudjuk eltölteni az egymásra szánt, jutott kevéske kis időnket ebben a zord, munkával és kötelességekkel teli világban.


Te vajon mikor?


Arra persze emlékszel, hogy párod mióta nem lepett meg egy kis romantikával, de vajon TE fel tudod-e idézni a pillanatot, amikor kedveskedtél szerelmed tárgyának? Na, ugye!! Próbálj meg minél több romantikus pillanatot csempészni az életetekbe, de vigyázz, ne ess át a ló másik oldalára. Lepd meg kedvesedet egy kellemes vacsorával utána egy gyertyafényes aromafürdővel egy fárasztó nap után - mindezt persze abszolút kettesben.


Tanulj meg értékelni!


Sajnos, a legtöbb pasi csak az egyenes beszédből ért, ezért igenis mondd meg neki, ha több csöpögésre vágysz. Persze, nem mindegy, hogyan tálalod, lényeg, hogy megtaláld a megfelelő hangot. Sose utasítsd romantikára, hiszen az már nem is lenne valójában romantikus. Mesélj el neki egy jelenetet a kedvenc sorozatodból vagy egy közös pár ismerősötök aranyos sztoriját, ebből értenie kell a célzást, mégsem válsz elefánttá a porcelánboltban. Ne feledd azt sem, hogy a férfiak romantika alatt olykor egészen mást értenek, mint a nők, erről nem tehetnek, így lettek programozva, ezért, ha kissé csalódott lennél, ne dorgáld meg kedvesedet, ne illesd őt negatív kritikával, mert többet biztosan nem számíthatsz semmilyen gesztusra sem, főleg nem romantikusra. Értékeld az erőfeszítést és bízz benne, hogy idővel valóban megfejti, mi is az általad várt romantika.


Ingereld őt!


A célzások nem mindig érnek célt, de egy kísérletet mindenképpen megérnek. Hagyd a tudományos cikkeket, a női okoskodást és beszélj hozzá ennél közelibb, meghittebb dolgokról, amit talán át tud érezni. Mondjuk egy szép közös emlékről, egy barát történetéről. Lehet, hogy ezek kapcsán ihletet kap, de a legjobb út, ha elmondod, hogyan érzel. Hagyd, hogy romantikus ingerek érjék őt.


Mondd el neki!


A férfiak nem gondolatolvasók, ezért mondd el neki, mit szeretnél, mit tegyen. Nem kell konfrontálódni, de nyugodtan oszd meg vele, hogy mitől érzenéd magad jobban.


Tanítsd őt!


A legjobb módszer arra, hogy valaki viselkedésén változtassunk, ha neveljük. Ennek legjobb útja, ha megmutatjuk neki, miről is van szó. Tegyünk valami romantikusat, amit ő szeret, így talán feltámad benne a vágy, hogy viszonozza azt.


Tanuld meg kezelni!


Mindenki szereti, ha bókolnak vagy kedveskednek neki, a másik fél ilyenkor azt szereti, ha látja a párján: célt ért a gesztusa. Ezért mindig fejezzük ki hálánkat, így párunk jóérzéssel próbálkozhat újra, meg újra… ja és újra…

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL