A tésztához:
60 dkg liszt
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
szükség szerint tej
só
2 dkg cukor
2 evőkanál olaj
A töltelékhez:
6dkg kakaópor
8dkg porcukor
Kézmeleg tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a lisztet, a tojássárgáját, a cukrot a sót és a felfuttatott élesztőt, és megdagasztjuk a tésztát. Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 1 óra hosszát kelni hagyjuk. Ezután óvatosan 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Az olvasztott margarin felével megkenjük, majd rászórjuk a kakaóport, és mintha bejglit készítenénk feltekerjük, és 2cm széles szeleteket vágunk. A kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé lefektetjük. Majd 180 ºC-os előmelegített sütőben készre sütjük. Míg forró kivesszük a sütőből és a tetejére porcukrot szórunk.
Vissza a többi recepthez! »
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK