GASZTRO

Ribizlilekváros papsapka

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

A tésztához:
50dkg liszt
25dkg margarin
4 tojássárgája
2 dl tejföl

1 evőkanál zsír
2 evőkanál liszt

A töltelékhez:
1 kis üveg ribizlidzsem
20 dkg darált dió
15 dkg cukor
4 tojásfehérje

 

Elkészítése:

A félkilónyi lisztet a margarinnal, a tojások sárgájával, a tejföllel és csipet sóval összegyúrjuk. Az olvasztott zsírba belekeverjük a 2 evőkanál lisztet. Gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a zsírral összekevert liszttel. Föltekerjük, mint a bjglit, majd egy órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezután három darabra vágjuk a roládot, vékonyra nyújtjuk, és kockákra vágjuk. Közepét megkenjük lekvárral, ráteszünk 1 kávéskanál cukros diót, arra egy kávéskanálnyit a kemény habbá vert tojásfehérjéből. A tészta széleit ráhajtjuk, felül összecsípjük, vagyis papsapka alakúra formáljuk. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. Melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.

 

Tipp:

Ha már egyszer nekifogunk a tésztának, érdemes többet gyúrni, ugyanis rétesnek is kiválóan alkalmas.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL