500 g burgonya
5 dl tej
vaj
Szerecsendió
1 kis fej káposzta
2 mogyoróhagyma
125 g termesztett csiperkegomba
Étolajé
2 tojás
1 csokor turbolya
2 szelet főtt sonka
50 g reszelt sajt
1 kis doboz tejszín
1 csokor turbolya
só, bors
Főzzük meg a burgonyát, és készítsünk belőle könnyű pürét a tejjel, kevés vajjal, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. A káposztát tisztítsuk meg, eltávolítva a legfelső leveleket. Bontsuk le a többi levelet is, és néhány percre mártsuk lobogó, sós vízbe. Csepegtessük le, majd konyharuhára terítve tegyük félre. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát, majd a gombát is. Lassú tűzön fonnyasszuk meg kevés olaj és vaj keverékén. Verjük fel a tojást, ízesítsük sóval borssal és szerecsendióval. Adjuk hozzá turbolyaleveleket, az apróra vágott sonkát, valamint a reszelt sajt kétharmadát. Keverjük hozzá a gombás-hagymás keveréket is, majd az egészet dolgozzuk össze a burgonyapürével. Vajazzunk ki egy mély, tűzálló tálat, béleljük ki az alját és az oldalát káposztalevelekkel (ha szükséges, akár több rétegben) úty, hogy jócskán túllógjanak az edény szélén. Töltsük bele a burgonyás masszát, majd hajtsuk vissza a leveleket. Szórjuk meg a tetejét amaradék reszelt sajttal, és tördeljünk rá néhány mogyorónyi vajdarabkát. A felfújtat vízzel teli tepsibe állítva tegyük 200 ºC-os sütőbe, és süssük 25 percig. Külön csészében tálaljunk hozzá meleg, sóval, borssal, apróra vágott metélőhagymával ízesített tejszínt.
OLVASS TOVÁBB!
5 tipp, hogyan válassz burkolatot a különböző helyiségekbe
Burkolatot választani elsőre nem is tűnik nehéznek. Bemész a boltba, tetszik valami, és kész meg is rendeled. Aztán viszont jönnek a ké...
GASZTROÍgy lesz a rendelt ebéd nemcsak gyors, de jó is
A rohanós hétköznapokon nincs mindig idő főzni, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a friss, egészséges és finom falatokról...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK