Szabó Anna
Hozzávalók:1 kg krumpli
2 tojás
2 dkg zsír
Só
liszt
tojásfehérje
A töltelékhez:
bors
tejföl
maradék sült hús, sonka esetleg darált tepertő
párolt gomba
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, és feltesszük darabosan, kevés sóval főni. Melegen áttörjük, hozzáadjuk a két tojást, a zsírt, kevés sót és annyi lisztet, hogy könnyú tésztát gyúrhassunk. A gyúrótáblát erősen meglisztezzük, a tésztát elnyújtjuk. A már kész, maradékokból összeállított tölteléket rásimítjuk. Felsodorjuk úgy, mint a bejglit szoktuk. A felsodrásnál és a két végén a széleket tojásfehérjével megkenjük, hogy jól összetapadjon. Ezután a tésztát egy konyhakendőre tesszük, és a szemben levő sarkait összecsomózzuk. Fakanalat csúsztatunk a csomók alá, és a csomagot lobogó, forró vízbe lógatva, a fakanalat a fazék szélére támasztva főzzük kb. 20 percig. Ha a tészta megfőtt, a fakanállal fogva kiemeljük a vízből, alaposan lecsurgatjuk. Ezután ujjnyi széles szeletekre vágva, forrón tálra rakjuk, és vajban vagy zsírban pirított zsemlemorzsával meghintve tegyük az asztalra.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK