GASZTRO

Peperonata-muffin

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1-1 piros, zöld és sárga húsú paprika (45 dkg)
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
Só, frissen őrölt bors, cayenne-bors
20 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
20 dkg tejszín
8 dkg tisztított vaj
2 tojás
12 papírformácska vagy vaj vagy margarin a muffinsütőformához

Tipp:
Sütés előtt még 5 dkg parmezán vagy manchego sajtforgácsokat szórunk a tésztára, ez extra aromát és ropogós kérget ad a muffinoknak.

 

Elkészítése:

A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, megtisztítjuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. Az olívaolajat megmelegítjük, és a zöldségeket állandóan kevergetve közepes lángon 2-3 percig pároljuk. Sóval, borssal és cayenne-borssal fűszerezzük, majd hűlni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát.

A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tejszínt elkeverjük a vajjal és 1 teáskanál sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd gyorsan beledolgozzuk a lisztes keveréket és a paprikát.

A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180 ºC-on (középen, légkeverésesnél 160 ºC) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd kiszedjük, és süteményrácson hűlni hagyjuk.

Forrás:
Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok. Holló és Társa, 2004.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL