Hozzávalók:
25 dkg főtt szójabab
20 dkg cseresznyeparadicsom
4 újhagyma
1-2 cm-es friss gyömbérdarab
2 evőkanál világos szójaszósz
Só, frissen őrölt bors
20 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
20 dkg tejföl
8 dkg tisztított vaj
2 tojás
12 papírformácska vagy vaj vagy margarin a muffinsütőformához
Tipp: |
Ha nem kapunk főtt szójababot: 11 dkg száraz szójababot éjjelre hideg vízbe áztatunk. Leöblítjük, és 4 dl vízben kis lángon 2 óra 30 percig főzzük. |
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát.
A szójababot leöblítjük, lecsepegtetjük. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és fél centis darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, és apróra reszeljük. Mindent összekeverünk, és szójaszósszal, sóval, borssal ízesítjük.
A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tejfölt kikeverjük a vajjal és 1 teáskanál sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd gyorsan beledolgozzuk a liszt- és a szójababkeveréket.
A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180 ºC-on (középen, légkeverésesnél 160 ºC) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd kiszedjük, és süteményrácson hűlni hagyjuk.
Tipp |
Az újhagymát hosszában vékony csíkokra vágjuk, forrásban lévő vízzel leöntjük, és azonnal leöblítjük hideg vízzel. A csíkokkal átkötjük a muffinokat, mint egy csomagot. |
Forrás:
Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok. Holló és Társa, 2004.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK