GASZTRO

Ázsiai muffin

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

25 dkg főtt szójabab
20 dkg cseresznyeparadicsom
4 újhagyma
1-2 cm-es friss gyömbérdarab
2 evőkanál világos szójaszósz
Só, frissen őrölt bors
20 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
20 dkg tejföl
8 dkg tisztított vaj
2 tojás
12 papírformácska vagy vaj vagy margarin a muffinsütőformához 

Tipp:

Ha nem kapunk főtt szójababot: 11 dkg száraz szójababot éjjelre hideg vízbe áztatunk. Leöblítjük, és 4 dl vízben kis lángon 2 óra 30 percig főzzük.

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát.

A szójababot leöblítjük, lecsepegtetjük. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és fél centis darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, és apróra reszeljük. Mindent összekeverünk, és szójaszósszal, sóval, borssal ízesítjük.

A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tejfölt kikeverjük a vajjal és 1 teáskanál sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd gyorsan beledolgozzuk a liszt- és a szójababkeveréket.

A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180 ºC-on (középen, légkeverésesnél 160 ºC) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd kiszedjük, és süteményrácson hűlni hagyjuk. 

Tipp

Az újhagymát hosszában vékony csíkokra vágjuk, forrásban lévő vízzel leöntjük, és azonnal leöblítjük hideg vízzel. A csíkokkal átkötjük a muffinokat, mint egy csomagot.


Forrás:
Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok. Holló és Társa, 2004.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL