FOGYÓKÚRA

6 kg 8 nap alatt boldogan!

Szerző:
Szabó Anna
Ez a kúra – a fogyáson kívül - rendbe teszi a gyomrot és a bélrendszert, erősíti a védekező apparátust, mozgósítja az öngyógyító erőket. Eltávoznak a méreganyagok, a kötőszövet frissebb és feszesebb lesz. Sokkal erősebbnek érzed magad, nagyobb teljesítményre leszel képes.

Rajta, hiszen nem sokára itt a tavasz!


Való igaz, hogy még csak február van, és javában tombol a tél. De már most tanácsos gondolni arra, hogy egy-két hét, és el kezdenek csicseregni a madarak, mint ahogy el kezd feléledni a természet is. A nyolcnapos böjt során hat kilót fogyhatsz - jókedvűen (a harmadik naptól kezdve ugyanis boldogsághormonok termelődnek).


1. Tehermentesítő nap


Előkészíti szervezetedet a böjtre.

Reggeli: egy darab gyümölcs (alma, kivi).

Ebéd: főzz ki egy csésze rizst kétcsészényi vízben, és a felét fogyaszd el párolt zöldségekkel (sárgarépa, édeskömény, paradicsom, póréhagyma).

Vacsora: edd meg a maradék fél adag rizst, két kis kockákra vágott gyümölccsel.


2-6. Böjti napok


Reggeli: igyál meg egy-két csészényit kedvenc gyógynövényteádból, ízesítheted fél teáskanálnyi mézzel és néhány csepp citromlével.

Délelőttönként: vágj gerezdekre egy citromot, és időnként szopogass el egyet. Frissít, ugyanakkor elmulasztja a szájszagot.

Ebéd: válassz az alábbi két leves közül:

Zabdaraleves: két evőkanálnyi darált zabot forralj fel fél liter vízzel, és fél óráig hagyd főni. Ezután szűrd le, majd fogyaszd el (magát a zabot ne).

Zöldségleves: forralj fel 3/4 liter vizet, és adj hozzá egy csokor, apróra vágott leveszöldséget. Ízlés szerint köménnyel, szerecsendióval, babérlevéllel vagy gyömbérrel fűszerezd. Ha kívánod, tehetsz bele két evőkanál, durvára darált tönkölybúzát. Főzd a levest háromnegyed óráig, és egy órát hagyd fedő alatt állni. Szűrd le, és csak a főzetet fogyaszd - hidegen vagy melegen.


Vacsora: kedvenc zöldség- vagy gyümölcslevedből 1/8 liternyit keverj össze ugyanannyi vízzel, és melegen vagy hidegen kortyonként idd meg. A leveket lehetőleg készítsd saját magad, vagy cukrozatlant vásárolj!


7-8. Építő napok


Lassan elkezdhetsz újból rendesen táplálkozni. A szervezetnek viszont ismét hozzá kell szoknia az étkezéshez. Mivel az emésztőszervek eddig pihentek, a működésnek be kell indulnia.


7. nap


Reggeli: rágj el lassan egy almát.

Ebéd: készíts levest. Három hámozott krumplit reszelj bele 3/4 liter, forrásban lévő vízbe, és körülbelül tíz percig főzd. Ízesítsd köménnyel és szórd meg zöldfűszerekkel (például petrezselyem).

Vacsora: főzz zöldséglevest. 20 dkg zöldséget - ízlés szerint - és egy krumplit szelj apró darabokra. 3/4 liter vízben forrald föl, és negyedóráig főzd.


8. nap


Reggeli: egy darab gyümölcsöt lassan fogyassz el.

Ebéd: egyél húsz deka nyers salátát (fejes saláta, retek és paradicsom). Az öntethez egy evőkanál joghurtot, két evőkanál hidegen préselt olívaolajat, és ízlés szerinti mennyiségű almaecetet keverj. Zöldfűszerekkel ízesítheted.


Vacsora: két szelet szárított kenyeret kenj meg három evőkanálnyi zöldfűszeres túróval. Négy retket szeletelj rá.

Fogadd meg!

Igyál sokat!
A kúra alatt igyál meg mindennap 3-4 liter vizet (nátriumszegény ásványvizet) vagy gyógynövényteát. Fontos, hogy a vesén keresztül kiválasztódjanak a vízben oldódó adalékanyagok.
Dörzsöld a testedet!
Reggelente, zuhanyozás előtt dörzskesztyűvel, vagy kefével, körkörös mozdulatokkal masszírozd végig a testedet, lábadtól elindulva. Ily módon kitágítod a pórusokat, és felgyorsul a bőr méregtelenítése. Utána meleg vízzel zuhanyozz le.
Segítsd a májat!
A máj a test méregtelenítő központja. A böjt alatt segíthetsz neki: tekerj a forró ágymelegítő palackra vizes törülközőt, és helyezd a csomagot a has jobb oldalára, a bordaív alá. Tegyél rá frottírtörülközőt, és ebéd után pihenj így legalább félórát.
Menj levegőre!
Mindennap sétálj lendületesen húsz-harminc percet. A friss levegő és a mozgás elősegíti a salakanyagok kiválasztódását.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL