SZÓRAKOZÁS

Top 15 babás könyv

Szerző:
Szabó Anna
Tapasztalatból tudjuk, hogy terhessége alatt minden kismama állandóan a babákról, szoptatásról, babaápolásról szóló könyveket bújja. Elhoztuk a legjobbakat, hogy kedvedre csemegézhess belőlük!

 

Szécsi Noémi
A kismama naplója


A várandóságtól megdicsőült terhes nő terebélyesedő pocakját nézegeti állandóan, és hogy a babának jó legyen, pontosan kimért saláta-, szénhidrát- és fehérjemennyiségeket vesz magához. Legalábbis így van megírva a Nagykönyvben. Csakhogy hisztis, hiú és falánk nők is esnek teherbe, és lesznek belőlük hisztis, hiú és falánk kismamák. Erről olvashatunk Szécsi Noémi második kötetében, amely ezúttal nem regény, hanem egy terhesség naplószerűen elbeszélt története. A humoros naplóbejegyzések egy kismama örömeiről és bánatairól, kétségeiről és bizonyosságairól tanúskodnak. A kötetben olvashatunk a női emancipáció hasznáról és káráról, az intimtorna nehézségeiről, továbbá kiderül, milyen a terhesszex kezdőknek és (előre)haladóknak, mi az a dundi bababunker és mik az Egyesült Nagymamák.

Tovább a Tericum Könyvkiadó oldalára>>>


Bakos Mária
A gyerek – A fogantatástól egyéves korig


Gyermeket nevelni - embert nevelni - felemelő és egyben nehéz feladat. A gyermekvárás és -nevelés nap, mint nap újabb kihívások elé állítja a szülőket. Minden kismama és kispapa, akár az első, akár a sokadik babáját várja és neveli, folyamatosan újabb kérdésekkel és problémákkal találja szemben magát. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásával, amelyek a fogantatástól a kis ember első születésnapjáig felmerülhetnek, próbál segítséget adni e sorozat, A Gyerek, első kötete. Írója saját szülői élményeit és harminc éves védőnői munkájának tapasztalatait foglalta össze, hogy kapaszkodót nyújtson a gyermeket nevelőknek.

Ez a kiadvány - hiánypótló jelleggel - hazai tapasztalatok alapján, magyarországi viszonyokra íródott. A lényeges kérdések megválaszolásával és a megtörtént "életmesék" hol megmosolyogtató, hol megrázó - de minden esetben tanulságos - leírásával próbál támpontot nyújtani minden útkereső szülőnek. Sok szeretettel ajánljuk minden gyermeket váró és nevelő család polcára.


Bakos Mária
A gyerek – A totyogóból óvodás lesz


Gyermeket nevelni – embert nevelni – felemelő és egyben nehéz feladat, ami minden nap új kihívások elé állítja a szülőket. Nincsenek általános szabályok, mert minden gyermek egyedi, ezért minden mamának és babának magának kell megtalálni a helyes irányba vezető helyes utat. Ebben a könyvben az is nagyszerű, hogy szó sincs benne kötelező érvényű szabályokról, mégis minden kismamának "kötelezően” ajánljuk, mert kedvesen, mindenre kiterjedő részletességgel segít a mindennapok teendőiben a gyermek egyéves korától óvodába kerüléséig. Nem utasít, hanem tanácsokat ad, lehetőségeket tár fel.

A Gyerek című sorozatunk második része –a sorozat célkitűzéseihez hűen- hazai tapasztalatok alapján, magyarországi viszonyokra íródott. A lényeges kérdések megválaszolásával és a megtörtént „életmesék” hol megmosolyogtató, hol megrázó – de minden esetben tanulságos – leírásával próbál segítséget nyújtani minden útkereső szülőnek.

Tovább az Eubook Könyvkiadó honlapjára>>>


Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway
Az első 12 hónap - Újdonsült szülőknek a terhesség utáni időszakról


A kötet szerzői nem specialisták, „csak” szülők. Az a céljuk, hogy választ keressenek a többi szülő számára a gyermeknevelés során felmerülő, mindenkit egyformán foglalkoztató kérdésekre.

Hónapról hónapra haladva igyekeznek maximálisan kielégíteni a csecsemőt gondozók kíváncsiságát. Segítséget kap, akinek nehezen megy a szoptatás, aki elakad a tápszerkészítésben vagy retteg egy szálka kihúzásától, aki bizonytalan, hogy az ijesztő kiütés vajon betegség tünete-e.

Az első 12 hónap megjelenése óta több mint 7 millió példányban kelt el. Sikere minden bizonnyal a gondos kutatómunkának, a mindennapos problémák átgondolt és érvekkel alátámasztott tárgyalásának, valamint a legkisebb részletre is kiterjedő figyelemnek köszönhető.


Jools Oliver
Mínusz kilenctől tizenkettőig - Egy kezdő kismama naplója


Mit érez egy fiatal nő, amikor rájön, hogy gyermeket vár? Fel van-e készülve arra a seregnyi új és ismeretlen érzésre, melyekkel meg kell küzdenie? Erről vall Jamie Oliver ifjú felesége, Jools őszinte és humoros hangvételű naplójában, mely könnyed és élvezetes stílusban meséli el első, majd második terhességét (a mínusz kilenc hónapot), két kislánya, Poppy és Daisy megszületését, első életéveiket. Beszámol arról, hogyan készült fel a szülésre, milyen könyveket olvasott, milyen holmikat vásárolt a babáknak. És minthogy a főzésnek családjukban fontos szerepe van, könyvéből nem hiányozhatnak a babáknak szóló receptek sem.

A kedves családi fotókkal illusztrált napló minden (leendő) kismamának élvezetes és hasznos olvasmány.




Penelope Leach
Picik és kicsik


Átdolgozott, új kiadás, mely a megváltozott és folyamatosan változó társadalom új típusú családjának íródott, hogy haszonnal forgatható legyen. Napjainkban a szülőknek újra és újra át kell gondolniuk, hogyan alakítható ki az egyensúly munka és otthonlét, nők és férfiak, anyák és apák között. A könyv¬ kifejezetten a kisbaba és a kisgyerek szemszögéből íródott, és azt tekinti át, mi megy végbe a gyermekben születése pillanatától kezdve egészen addig, amíg átlép az iskola tágabb világába. Tárgyalja az összes testi, lelki, szellemi problémát, tudományosan megalapozott gyakorlati tanácsokat nyújt, helyes szemléletre nevel és gondolkodni tanít.

 

Tovább a Park Könyvkiadó oldalára>>>


Dr. Frances Williams
Babaápolás lépésről lépésre


Amikor egy pár életébe beköszönt az a csoda, hogy gyermekük születik, addigi életük bizony alapjaiban változik meg. Egyszerre más gondok foglalkoztatják őket, másképp kell szervezniük mindennapjaikat, és mi tagadás, a kis jövevény addig ismeretlen feladatok egész sorával látja el őket, amelyek megoldásához minden segítő kézre szükségük van.

A Babaápolás az első gyermeküket nevelő, a csecsemőgondozásban még tapasztalatlan szülők számára készült, hogy segítse őket a ,,rutin’’ teendők útvesztőjében. Megtalálható benne minden olyan ismeret, amire a csecsemő egyéves koráig az etetés, fürdetés, pelenkázás, öltöztetés, altatás során szükség lehet, sőt az elsősegélynyújtást és a védőoltásokat illetően is értékes információkkal szolgál.

A leírásokat mindenhol képek egészítik ki, amelyben az egyes mozdulatok és eszközök bemutatásra kerülnek, és amelyek alapján lépésről lépésre sajátíthatók el az olyan, látszólag egyszerű tevékenységek, mint a szoptatás, a tápszerkészítés, a cumisüveg-sterilizálás, a pelenkahajtogatás vagy az öltöztetés.

Dr. Frances Williams londoni gyermekgyógyász-szakorvos hosszú évek alatt, több száz kispapa és kismama kérdései, beszámolói alapján írta ezt a könyvet, hogy megkönnyítse mindazon szülők életét, akik a csecsemőgondozás gyakorlatában még csak kevés ismerettel bírnak, de szeretnék azokat a lehető legteljesebb mértékben, és – amennyire lehetséges – zökkenőmentesen elsajátítani.


Sheila Kitzinger
Miért sír a baba?


Tanácsokban a síró csecsemő szülei sosem szenvednek hiányt - sajnos azonban a jó szándékú javaslatok a gyakorlatban többnyire használhatatlannak, gyakran ellentmondásosnak bizonyulnak. Sheila Kitzinger, a világ egyik legismertebb és legelismertebb gyermeknevelési tanácsadója a napjainkban egyre népszerűbbé váló, a csecsemők következetes fegyelmezését és szigorú életvezetését propagáló irodalomra válaszul írta meg ezt a könyvet.

Tudatosítani szeretné a gyermekük vigasztalhatatlan sírásától fáradt szülőkben, hogy a csecsemő panaszának mindig oka van - éhség, magány, unalom, fájdalom, túlstimulálás - , amelynek feltárása és megértése - a sírás csillapítására tett, olykor kétségbeesett kísérletek közepette - közelebb visz a sikerhez.

A Miért sír a baba? c. könyvében az írónő olyan, gyakorlati megoldásokat kínál a síró csecsemő megnyugtatására, amelyeket kivétel nélkül kisgyermeket nevelő, hús-vér asszonyok tapasztalataiból, hosszas kutatómunka során gyűjtött össze. Tanácsai, briliáns meglátásai bizonyára hasznos segítséget nyújtanak majd az első, de talán még a sokadik gyermeküket nevelő kismamák és kispapák számára is.


Kyra Karmiloff és Anette Karmiloff-Smith PhD
Amit a baba kérdezne


Feltette már valaha magában a kérdést, hogy vajon mi játszódhat le a kisbabák agyában azelőtt, hogy képesek lennének gondolataikat szavakkal kifejezni? Vajon mire gondolhatnak, amikor szoptatás közben ránéznek a mamára, amikor a kiságyukban gőgicsélnek, vagy amikor a sokadik esés után is fáradhatatlanul újra két lábra küzdik magukat? Ilyen és hasonló kérdésekre keres és ad választ ez a könyv.

A sokáig igaznak hitt, ám ma már bizonyítottan téves elképzelésekkel szemben az újszülött és a csecsemő mindennapjai távolról sem valamiféle passzív magatehetetlenségben, hanem épp ellenkezőleg: nagyon is aktív munkával telnek. Hétről hétre gazdagabbak lesznek valamilyen új, csodálatos képességgel, amit a szülő gyakran csak azért nem vesz észre, mert nem tudja, mit kell keresnie. Ezt szeretné önnek, kedves szülő, elmondani ez a könyv.


June Thompson
A kisgyermek gondozása


A csecsemő életének első éve alatt a szülőknek az információk valóságos tárháza áll rendelkezésükre szakkönyvekben, illetve az egészségügyi intézményeknek és az egészségügyi személyzetnek köszönhetően. A kisgyermek gondozásához azonban már nem ilyen egyszerű ismereteket szerezni. Most azonban íme a segítség azon új problémák és aggodalmak kezelésére, amelyek a csecsemő kisgyermekké válása során adódnak.

A kisgyermek gondozása című, kezdőknek szóló kézikönyv végigkalauzolja a szülőket, hogy hogyan alakítsák ki az egészséges táplálkozás, öltözködés, éjszakai és délutáni alvás mindennapos menetét, és miként birkózzanak meg fegyelmezés gondjaival. Bemutatja a könyv, hogy hogyan intézzük a bilizést, hogyan tegyünk eleget a gyermek érzelmi igényeinek, miként alakítsuk ki a bizalom légkörét, és hogyan csökkentsük a kicsi félelmeit.

Beszél a könyv továbbá a játék fontosságáról, sok ötletet ad arra, hogy játék hogyan tehető szórakoztatóvá, és számos tevékenységet felsorol, amelyeket kint vagy bent lehet végezni. Végül pedig ismereteket nyújt a szülőknek, hogy hogyan irányítsák gyermekük egészséges fejlődését, hogyan ismerjék fel a betegség jeleit, és hogyan kezeljék a beteg gyermeket.

Tovább a Hajja & Fiai Könyvkiadó oldalára>>>




Dr. Dorothy Einon
Babatesztkönyv


A szülők világszerte ugyanazokat a kérdéseket teszik fel maguknak gyermekükkel kapcsolatban: Nem kellene már beszélnie a kisbabámnak? Miért nem eszik még egyedül? Mitől viselkedik másként, mint ahogy szokott? Hogyan ismerhetjük fel, hogy tehetséges-e valamiben? Szabad-e ok nélkül ölelgetni, puszilgatni? Miért fontos, hogy következetesek legyünk gyermekünkkel?


Tovább a Jaffa Könyvkiadó honlapjára>>>

 

 


Desmond Morris
Kisbaba -Az első két év bámulatos története


A kisbabák bámulatos lények: hihetetlen fejlődésre és gyarapodásra képesek. Desmond Morris lenyűgözően érdekes, látványos és gondolatébresztő könyve olyan meghökkentő ismeretekkel szolgál, amelyeknek birtokában csakis csodálattal adózhatunk az emberi test bonyolultságának és a kisgyermekek által egy rövid idő alatt nyújtott teljesítménynek.

A méhen belüli élet emlékképeit, majd az első két életév tanulási folyamatait, a testi, a lelki és a szociális fejlődést bemutató kötet ismeretanyaga lebilincselően érdekes, a pazar fényképek és az igényes illusztrációk pedig stílusosan alkalmazkodnak a téma mélységéhez és szépségéhez.



Tovább a GABO Könyvkiadó honlapjára>>>


Christina Voorman/ Dr. Govin Dandekar
Babamasszázs


A babák különösen igénylik a gyengéd érintést, a puha melegséget, az állandó odafigyelést. Az indiai baba- és gyermekágyi masszázs évezredes hagyományokkal rendelkezik. A babák életkorát is figyelembe vevő, színes fényképekkel illusztrált magyarázatok segítik a masszázsfogások elsajátítását, a gyakran előforduló panaszokra speciális technikákat és olajokat, illetve krémeket javasol a könyv.




Tovább a Holló és Társa Könyvkiadó honlapjára>>>


 

 

Marguerite Smolen
Amit minden kismamának tudnia kell a terhességről


Egyszerű, szakszerű tanácsaival, modern stílusával ez a kötet hasznos segítség a kismamáknak. Információs füzet és napló egy kötetben, ezért a kötet a leendő édesanyák nélkülözhetetlen társa a kilenc hónap alatt. Heti bontásban ismerteti nem csupán a baba fejlődésének fázisait, de a kismama testében zajló változásokat is. Találunk benne táplálkozási tanácsokat, tippeket a stresszoldásra, a pihentető alvásra, arra, hogyan találjunk megfelelő segítséget, de ez csupán néhány kiragadott példa a könyv gazdag tartalmából.



Anette Nolden
Várandós kismamák kalendáriuma
(Mérték Könyvkiadó)


Ez a kalendárium elkíséri a terhesség semmivel össze nem hasonlítható időszakában: megtudja, hogyan fejlődik a baba, és mi történik önnel, hasznos információkat és kedves ötleteket kap az egészségről, táplálkozásról és a szülésről. Helyet talál saját gondolatai feljegyzéséhez, és kedves emlékeit beragaszthatja a könyvbe.


Tovább az Alexandra Könyvkiadó honlapjára>>>

 

 

 

Kenéz Kira
Az első 12 hónap titkai

A könyv részletesen mutatja be a gyermek életének első évében lezajló eseményeket. Az egyes hónapok külön tárgyalják a következő témákat: mozgásfejlődés, finommotorika, látás- és hallásfejlődés, hangképzés és kommunikáció, a külvilág érzékelése, figyelem, közös játék és intenzív együttlétek. A könyv továbbá segít a szülőknek a szoptatási, altatási neéhzségek leküzdésében és a mindennapok harmonikus és hatékony kialakításában. Nagyon lényeges, hogy megértsük a kisbaba jelzéseit, hogy tisztában legyünk mindazokkal a változásokkal, amelyek a korának megfelelő viselkedést jellemzik.

Tovább az LPI Könyvkiadó honlapjára>>>


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL