3 logikai teszt, aminek megfejtésébe belesajdulhat a fejed

3 hihetetlenül rafinált és szórakoztató feladat elvégzése után képet kaphatsz arról, mennyire is vagy intelligens! Ha simán megoldottad őket, akkor minden elismerésünk a tiéd. Ha egyáltalán nem sikerült, akkor ne csüggedj, inkább végezz még el pár ilyen feladatot, és legközelebb sikerülni fog!

Olvasás a sötétben

James és felesége, Maria a nappaliban ültek. Miközben James TV-t nézett, Maria olvasott. Este 11 órakor áramszünet volt, ezért James lefeküdt, de Maria tovább olvasott.

Hogy olvasott tovább Maria, ha nem volt fény a szobában?

Férfi feketében

Egy barna bőrű, fekete hajú és fekete ruhás férfi állt az utcán. Nem volt utcai fény. Egy autó, amelynek fényszórói nem voltak felkapcsolva, és épp az úton haladt el majd hirtelen megállt.

Az utcai lámpák és a fényszórók bekapcsolása nélkül, hogyan láthatta az autó vezetője az embert?

Csapdában

Donald mikor felébredt, úgy találta, hogy a szobája egy csapda lett, ami 4 kijárattal rendelkezik. A szobában van egy matrac Donald számára, hogy aludjon, egy kis étel, vízadagoló és egy vizes palack, hogy ne haljon meg az éhségtől és a szomjúságtól. Ahogy Donald megközelíti az egyik ajtót, hogy kijusson, meghallja a bejelentést, ami figyelmezteti arra, ami 4 ajtó mögött van.

Az első ajtó mögött egy 50 m-es szoba van tele mérgező gázzal. A második mögött egy bomba fog robbanni, amint az ajtó kinyílik. A harmadik és negyedik ajtó mögött mérgező kígyók és éhes cápák találhatók. Melyik ajtót választja Donald, és miért?

 

Megoldás

1. Mária képes a sötétben is olvasni, mert vak, és braille-írással olvas.

2. A sofőr láthatta a férfit, mert nappal volt és nem éjszaka.

3. Donald el tud menekülni az első ajtón át, a mérgező gázzal teli szobán át. Ki kell ürítenie a vízadagolót, és az arca elé tennie, ami így elég levegőt ad neki és nem szívja be a mérgesgázokat, amíg gyorsan áthalad a szobán.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL