REJTÉLY-MISZTIKA

Félelmetes számok

Szerző:
Szabó Anna
A számok nem csupán hasznosak, de mágikusak is. Egyének és egész kultúrák hisznek jó és rossz feletti hatalmukban. Általában a 13-as minden szám között a legszerencsétlenebb – hiába alkotja két szerencsés számjegy.

Misztikus hetes


Az ominózus hetes számhoz rengeteg esemény, rejtély és történés kapcsolódik. A szivárvány hét színből áll, Hófehérke hét törpével találkozott a mesében, a sárkánynak is hét feje volt, hetedhét országot kellett bejárnia a mesékben szereplő királyfiknak és szegénylegényeknek. És nem utolsó sorban hét napból áll egy hét. Állítólag ízlésünk is hét évente változik, és a párkapcsolatokban is mérföldkőnek számít a 7. év.


A 13 fős vacsora


A legkorábbi és valószínűleg legismertebb 13-as babona, hogy nem szerencsés tizenhárom embernek körülülnie a vacsoraasztalt. Ha megteszik, egyikük egy éven belül meghal. Hívni kell még egy vendéget, vagy végső megoldásként egy plüssjátékot kell ültetni a 14. helyre. Senki sem tudja, honnan ered ez a hiedelem. A szokványos magyarázat arra utal, hogy tizenhárman voltak az utolsó vacsorán, amely után Júdás elárulta Jézust azoknak, akik keresztre feszítették. De Jézus és a 12 tanítványa sok más alkalommal is találkozott, azonkívül a babona csupán a 19. században keletkezett, csaknem kétezer évvel később.

Leonardo da Vinci - Utolsó vacsora


Péntek 13.


A péntek volt a kivégzések napja az ősi Rómában – aznap feszítették keresztre a Názáreti Jézust. Ez volt a hóhérok napja a középkori Angliában is. Talán ezért számít a péntek 13. különösen rossz napnak. A pénteki nap egyébként sok más egyébhez is fűződik. A germán nyelvekben például a péntek a skandináv mitológiai Freya termékenység istennőjének nevére vezethető vissza, akinek fogatát többnyire fekete macskák húzták. A kereszténység boszorkánynak titulálta őt, ezért ez is nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy a pénteket félelmetes napnak vélik. Sokak számára azonban ez a nap szent napnak számít. A muzulmánok pénteken mennek a mecsetbe, és ekkor kezdődik a zsidók sabbatja is.


Apolló–13


A 13-as szám akkor is igen fontos szerepet játszott, amikor a NASA harmadszor kísérelte meg az ember holdra szállását, és nem csupán a név tekintetében. Az Apolló-13 1970. április 11-én, 13 óra 13 perckor indult útnak. Az űrhajó oxigéntartályának felrobbanása, amely véget vetett a küldetésének, április 13-án következett be. Ennek ellenére az Apolló-13 biztonságosan visszatért a Földre háromtagú legénységével.


A rejtélyes négyes


Kínában, Japánban, Koreában és Tajvanon a 4 szám tabunak számít, aminek igen egyszerű oka van: a 4-et jelentő szónak hasonló hangzása van, mint a „halál” szónak. Akármilyen hihetetlenül is hangzik, de ezekben az országokban többnyire nem használják a 4-t, a 3 után azonnal az 5 következik. Az autók rendszámtáblájára nem nyomtatnak négyest, a házak, lakások számozásából is hiányzik ez a számjegy. Minden országban, ahol nagyszámú kínai népesség van jelen, ugyanez a helyzet.


A tökéletes 12


Ezt a számot teljes egészében tökéletesnek tartják: 12 hónapból áll egy év, 12 állatövi jegy található a zodiákusban, 12 órából áll a nappal, és 12 órából áll az éjszaka, 12 tanítványa volt Jézusnak a Bibliában, 12 törzs alkotta Izraelt, 12 isten található a görögök Olümposz hegyén. Ezért van az, hogy ami túllép a 12-n, az már ismeretlennek és veszélyesnek számít – lehet, hogy ezért lett a 13 is szerencsétlen számnak bélyegezve.


A számok hatalma


A számok tanulmányozása felfedheti a jövőt, vagy egy ember személyiségének rejtett tulajdonságait? A numerológusok szerint a válasz: igen. A numerológia olyan módszer, amellyel neveket, dátumokat, sőt eseményeket is ki lehet fejezni 1-9 terjedő számokkal. Mindegyik számnak egyedi jelentősége van. A nevekből a számokat a numerológusok által „héber rendszernek” táblázat szerint lehet meghatározni, amelyben az egyes betűk számértéke található. Ha valaki ezt a módszert alkalmazza a születéskor kapott nevére, akkor megkapja a veleszületett tulajdonságokat, amelyek meghatározzák az ember személyiségét. De más érdekesség is kiderül a nevekből. Ha ugyanis olyan név esetében alkalmazod a számítást, amelyet viselni szeretnél, akkor megtudhatod, hogy az életed során szerzett tapasztalatok hogyan befolyásolják személyiségedet. A becenév alapján azt tudod meg, hogy barátaid mit gondolnak rólad, férjes asszonyok pedig a leánykori és férjezett nevük összehasonlításával megtudhatják, hogy házasságuk hogyan változtatta meg a személyiségüket.

Szeretnéd kielemezni személyiségedet? 

Számmisztika rovatunkban rengeteg önismereti elemzést, számítást találsz >>>


Felvetődhet a kérdés, miért működik ez a módszer? A numerológusok ilyenkor olyan példákat hoznak, amelyek megmutatni látszanak a számok fontosságát, és hivatkoznak arra, hogy véletlenek pedig nincsenek. Úgy tartják, hogy a világegyetem egy hatalmas hárfa, végtelen számú húrral, amelyek mindegyike egy-egy bizonyos ütemre peng, amelyet egy-egy szám jellemez. Szerintük a számok igenis ott találhatók minden dolog gyökerénél.

Igen ám, de mi a helyzet azzal a szokással, hogy az újszülött neve nagyban függ a szülők ízlésétől? Erre is van kész magyarázat: a lélek sok utazást tett a múltban, ezért ismeri a jelenbeli szükségeit. A lélek felfelé akar haladni a Nagy Spirálon, és megtestesítőjének azokat a magánhangzókat választja ki, amelyek összege révén elérheti ezt a célját. A numerológus tehát hisz abban, hogy az egyén nem véletlenül kapja azt a nevet, amelyet visel, és a név valami fontosat elárul viselőjéről egy olyan rejtjel útján, amelynek kulcsát a számmisztikusok ismerik.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL