2018. július 22. - Magdolna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 22. - Magdolna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Hogyan lehet megtudni, mely vonzerő vezet szerelemhez, és melyik vezet fájdalomhoz?

Vegyünk példának egy nőt, aki vonzza az arrogáns férfiakat, de nem szereti, ha a párja tiszteletlenül bánik vele. Mégis, az ilyen férfiak után rendszerint megfordult, a kedves pasikat viszont nem találta vonzónak. Igazi férfit akart és családot, ám ezek a pasik nem voltak férjnek valók, és akik azok voltak, azok nem izgatták őt. Ha magadra ismertél, hidd el, nem vagy egyedül.

Mindannyian vonzódunk egy bizonyos típushoz. Ez a „típus” háromféle lehet: fizikai megjelenés, érzelmi típus, vagy bizonyos személyiség. Bizonyos férfi típustól elgyengül a lábunk, bizonytalanságot keltenek bennünk, valamint vágyat. Folyamatosan azt érezzük, hogy valamit tennünk kell, hogy elnyerjük a szeretetét, a jóváhagyását vagy a törődését. Ezeket nevezik a „nélkülözés vonzeröjének”.

Olyan, mint a szerencsejáték

Ebben az esetben lelki szemeid előtt bizony megjelenik az a bizonyos vörös zászló, de nem tudsz megállni, és kezdetben még nem jelennek meg a kapcsolat idegesítő aspektusai. Ám előbb-utóbb a kevésbé pozitív tulajdonságok nyilvánvalóvá válnak, és kiderül, hogy a partnered hazudik, félrelép, nincs ideje rád, önző, anyagias vagy pszichológiai zavarral küszködik. Ha ezek a tulajdonságok, annyira fájdalmasak, miért nem szabadulsz meg tőlük?  Ezt az okot a viselkedés elméletben időszakos jutalmazási rendszernek nevezik. Az ilyen rendszerekben csak szórványosan kapsz jutalmat, és nem tudod soha, hogy mikor. Az ilyen rendszerek a megerősítés kényszerét váltják ki belőlünk, nehéz belőlük kiszabadulni. Nagyon jó példa erre a szerencsejáték.

Érzelmi nélkülözés

Az érzelmi nélkülözés egy idő után arra késztet, hogy elmenekülj a valódi intimitás elől. Félsz az intimitástól, ezért kétségbeesetten keresel valaki olyat, aki „szilárd szeretetet” biztosít számodra. Valakit, akit ismersz. Az ilyen kapcsolatokra nem jellemző a mély szerelem (ezért hívják érzelmi nélkülözésnek), de a szeretet ott van, és sokkal nagyobb biztonságban érzed magad, hiszen kevésbé sérülhetsz.

Akiket leginkább vonz az ilyen kapcsolat, azok a szívük mélyén azonban méltatlanságot vagy haragot éreznek, ha a partner túlságosan kedves, stabil és elérhető – annak ellenére, hogy pontosan ők voltak azok, akik belemenekültek ebbe a kapcsolatba. Ha te is hajlamos vagy az ilyen kapcsolatokba menekülni, akkor jó, ha tudod: minél inkább követed ezt a formát, annál kényelmetlenebbül fog érinteni a rendelkezésedre álló és törődő emberek közeledése. Ugyanis azért menekülsz ilyen kapcsolatokba, mert félsz a saját sebezhetőségedtől, hatalmadtól, és talán magától a szerelemtől is.

A vonzalmak közötti különbség

A tartós szerelem nagy titka, hogy megtanuld a különbséget a „vonakodás vonzereje” és az „inspiráló vonzalom” között. Utóbbit kell követni. Nagyon egyszerűen hangzik, de évtizedekbe telhet, hogy eljussunk ehhez az igazsághoz, ha egyáltalán eljutunk. Az inspiráció vonzerejének felismerése időt, türelmet és figyelmet igényel. Ezekben a kapcsolatokban az a kihívás, hogy elfogadjuk partnerünk gondoskodását, és vissza is adjuk azt. Fontos, hogy ne kivívjuk, hanem elnyerjük azt. Az ilyen vonzerőt a jólét táplálja, melyet a kapcsolatnak köszönhetünk. Az ilyen vonzódások gyakran lassan bontakoznak ki, de az idő múlásával egyre inkább növekednek.

Néhány jel, mely arra utal, hogy ilyen kapcsolatban élsz

  • Partneredben az inspirál, hogy elfogadó és gondoskodó
  • Partnered jósága, tisztessége és becsületessége magával ragadó a szemedben
  • Tiszteled partnered személyiségét
  • Mindketten keményen dolgoztok azon, hogy a kapcsolatotok gyenge pontjait is fejlesszétek.
  • Szereted azt, ahogyan a partnered jelenlétében viselkedsz
  • Jobbá teszitek egymást

Egy ilyen szerelem megtalálása nem csak szerencse

Mindannyian megtalálhatjuk, ha bölcsen választunk. A legelső lépés, hogy ne a szexuális vonzerőt keressük. Az ilyen kapcsolat nem csak a szeretethez vezet, hanem mi is kiteljesedhetünk általa. Ezáltal gyógyulnak be a múlt sebei, eltűnnek a félelmek. Elkezdjük értékelni mindazt, amink van. Bátornak érezzük magunkat, megosztunk vele mindent, nem kötelességből, hanem örömmel. És ez olyan emberré tesz minket, amire vágytunk, aki egyszerűen inspirál másokat, azzal, aki ő, és azzal, amilyen.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A 12 Jung-féle személyiség archetípus - Te melyikbe tartozol?

A 12 Jung-féle személyiség archetípus - Te melyikbe tartozol?

Jung egyetértett azzal az ókori bölcsességgel, mely szerint csak egy igaz Egység létezik, melyet, amíg nem fedezel fel, addig megosztott személyiségzavarod van. Mint egy kirakós játék, össze kell raknod a Mindent és felfedni az Ént.  Ezt már az ókori Bölcsek is tudták több ezer évvel ezelőtt, és szimbólumokat használtak a mítoszokban. 

Tovább »
Láss bele a jövődbe az eredeti Boszorkány jóskártya segítségével! - Szerelemben és pénzügyekben

Láss bele a jövődbe az eredeti Boszorkány jóskártya segítségével! - Szerelemben és pénzügyekben

Az eredeti Boszorkány jóskártyát, azaz a Wychwood jóskártyát jósok tervezték jósok számára, és ősi szimbólumokon alapszik. A mély spirituális értelemmel bíró misztikus és mágikus lapok által bepillantást nyerhetsz a jövődbe. A boszorkányok és jósok világa ihlette kártya felfedi előtted mi várható a szerelemben, a pénzügyekben vagy akár választ kaphatsz a kérdéseidre is!

Tovább »
Vajon lesz valaha magyarázat erre a 8 felettébb rejtélyes eltűnésre?

Vajon lesz valaha magyarázat erre a 8 felettébb rejtélyes eltűnésre?

Hihetetlen, hogy évek teltek el és még mindig semmi válasz vagy épkézláb teória arra, mi történhetett ebben a 8 esetben. Hogy lehet, hogy egy férfi bemegy egy bárba és soha nem jön ki onnan? Vagy, hogy nő nyomtalanul eltűnik a konyhájából és csak egy vértócsa marad utána? Hogy lehet, hogy szinte soha senki sem látott semmit ennél a 8 rejtélyes eltűnésnél? Kiderül valaha az is igazság, hogy mi történhetett?

Tovább »

Kalkulátor

Kabala és amulett-kalkulátor

Az amulettek és a kabalák üzenetet közvetítenek és védelmeznek. Neked van már? Ha még nincs, válassz egyet. Vajon melyik az, amely a legjobban illik hozzád?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Maya jósnő

Angyalkártya jós

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Maya jósnő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép