2018. szeptember 20. - Friderika
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 20. - Friderika
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Hogyan lehet megtudni, mely vonzerő vezet szerelemhez, és melyik vezet fájdalomhoz?

Vegyünk példának egy nőt, aki vonzza az arrogáns férfiakat, de nem szereti, ha a párja tiszteletlenül bánik vele. Mégis, az ilyen férfiak után rendszerint megfordult, a kedves pasikat viszont nem találta vonzónak. Igazi férfit akart és családot, ám ezek a pasik nem voltak férjnek valók, és akik azok voltak, azok nem izgatták őt. Ha magadra ismertél, hidd el, nem vagy egyedül.

Mindannyian vonzódunk egy bizonyos típushoz. Ez a „típus” háromféle lehet: fizikai megjelenés, érzelmi típus, vagy bizonyos személyiség. Bizonyos férfi típustól elgyengül a lábunk, bizonytalanságot keltenek bennünk, valamint vágyat. Folyamatosan azt érezzük, hogy valamit tennünk kell, hogy elnyerjük a szeretetét, a jóváhagyását vagy a törődését. Ezeket nevezik a „nélkülözés vonzeröjének”.

Olyan, mint a szerencsejáték

Ebben az esetben lelki szemeid előtt bizony megjelenik az a bizonyos vörös zászló, de nem tudsz megállni, és kezdetben még nem jelennek meg a kapcsolat idegesítő aspektusai. Ám előbb-utóbb a kevésbé pozitív tulajdonságok nyilvánvalóvá válnak, és kiderül, hogy a partnered hazudik, félrelép, nincs ideje rád, önző, anyagias vagy pszichológiai zavarral küszködik. Ha ezek a tulajdonságok, annyira fájdalmasak, miért nem szabadulsz meg tőlük?  Ezt az okot a viselkedés elméletben időszakos jutalmazási rendszernek nevezik. Az ilyen rendszerekben csak szórványosan kapsz jutalmat, és nem tudod soha, hogy mikor. Az ilyen rendszerek a megerősítés kényszerét váltják ki belőlünk, nehéz belőlük kiszabadulni. Nagyon jó példa erre a szerencsejáték.

Érzelmi nélkülözés

Az érzelmi nélkülözés egy idő után arra késztet, hogy elmenekülj a valódi intimitás elől. Félsz az intimitástól, ezért kétségbeesetten keresel valaki olyat, aki „szilárd szeretetet” biztosít számodra. Valakit, akit ismersz. Az ilyen kapcsolatokra nem jellemző a mély szerelem (ezért hívják érzelmi nélkülözésnek), de a szeretet ott van, és sokkal nagyobb biztonságban érzed magad, hiszen kevésbé sérülhetsz.

Akiket leginkább vonz az ilyen kapcsolat, azok a szívük mélyén azonban méltatlanságot vagy haragot éreznek, ha a partner túlságosan kedves, stabil és elérhető – annak ellenére, hogy pontosan ők voltak azok, akik belemenekültek ebbe a kapcsolatba. Ha te is hajlamos vagy az ilyen kapcsolatokba menekülni, akkor jó, ha tudod: minél inkább követed ezt a formát, annál kényelmetlenebbül fog érinteni a rendelkezésedre álló és törődő emberek közeledése. Ugyanis azért menekülsz ilyen kapcsolatokba, mert félsz a saját sebezhetőségedtől, hatalmadtól, és talán magától a szerelemtől is.

A vonzalmak közötti különbség

A tartós szerelem nagy titka, hogy megtanuld a különbséget a „vonakodás vonzereje” és az „inspiráló vonzalom” között. Utóbbit kell követni. Nagyon egyszerűen hangzik, de évtizedekbe telhet, hogy eljussunk ehhez az igazsághoz, ha egyáltalán eljutunk. Az inspiráció vonzerejének felismerése időt, türelmet és figyelmet igényel. Ezekben a kapcsolatokban az a kihívás, hogy elfogadjuk partnerünk gondoskodását, és vissza is adjuk azt. Fontos, hogy ne kivívjuk, hanem elnyerjük azt. Az ilyen vonzerőt a jólét táplálja, melyet a kapcsolatnak köszönhetünk. Az ilyen vonzódások gyakran lassan bontakoznak ki, de az idő múlásával egyre inkább növekednek.

Néhány jel, mely arra utal, hogy ilyen kapcsolatban élsz

  • Partneredben az inspirál, hogy elfogadó és gondoskodó
  • Partnered jósága, tisztessége és becsületessége magával ragadó a szemedben
  • Tiszteled partnered személyiségét
  • Mindketten keményen dolgoztok azon, hogy a kapcsolatotok gyenge pontjait is fejlesszétek.
  • Szereted azt, ahogyan a partnered jelenlétében viselkedsz
  • Jobbá teszitek egymást

Egy ilyen szerelem megtalálása nem csak szerencse

Mindannyian megtalálhatjuk, ha bölcsen választunk. A legelső lépés, hogy ne a szexuális vonzerőt keressük. Az ilyen kapcsolat nem csak a szeretethez vezet, hanem mi is kiteljesedhetünk általa. Ezáltal gyógyulnak be a múlt sebei, eltűnnek a félelmek. Elkezdjük értékelni mindazt, amink van. Bátornak érezzük magunkat, megosztunk vele mindent, nem kötelességből, hanem örömmel. És ez olyan emberré tesz minket, amire vágytunk, aki egyszerűen inspirál másokat, azzal, aki ő, és azzal, amilyen.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

8 tipp, hogyan kezeld a stresszben lévő gyermeket - Tudd meg, milyen a hatékony stratégia a stressz

8 tipp, hogyan kezeld a stresszben lévő gyermeket - Tudd meg, milyen a hatékony stratégia a stressz

A stressz bizony már a gyermekeket sem kíméli. Általában akkor lép fel, amikor a gyermek új helyzet elé kerül, legyen az pozitív vagy negatív - persze, az utóbbihoz inkább kapcsolódik. Az első, amit egy szülőnek tudni kell, hogy a minimális stressz normális, és akár még előnyös is lehet az életben, mivel a gyermek erősebb és alkalmazkodó képesebb személyiséggé válik általa.

Tovább »
Citrusfélékből és mandulából készült kekszek - Tökéletes egy idilli őszi délutánhoz!

Citrusfélékből és mandulából készült kekszek - Tökéletes egy idilli őszi délutánhoz!

Amikor elképzelsz egy csodás hangulatú, idilli és nyugodt délutánt, remek választás mellé egy csésze tea, vagy forró csoki, és ez a mennyei kekszcsoda. Már csak a kedvenc könyved hiányzik, és az ablak mellett ülve olvasgathatsz. Ez a mennyei finomság egyszerűen elkészíthető, és mindössze néhány alapanyagot igényel, emellett isteni íze van!

Tovább »
Mi a belső erőd szelleme? - A Öko Szív jóskártya elárulja!

Mi a belső erőd szelleme? - A Öko Szív jóskártya elárulja!

Mindenkinek van belső ereje. De miből fakad, mi mozgatja? Erre ad választ ez a jóskártya, amit Ingrid Koivukangas alkotott, aki intuitív módon dolgozik a természeti erőforrásokkal, az álmokkal és a különböző szellemekkel. A művésznő célja a kártyával, hogy újra összekapcsolja az embereket a Földdel és a Természettel, amihez a legrövidebb út a lelken át vezet. Az úton pedig megtudod, mi a belső erőd szelleme!

Tovább »

Kalkulátor

Parfümök, illatok aromaterápiával

Engedd be a természetet otthonodba, és készíts néhány illatos parfümöt az aromaterápia segítségével. Válaszd ki, mely illathoz vonzódsz a legjobban, és máris láss neki!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Búza Judit

Spirituális fejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Búza Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép