2018. június 18. - Arnold, Levente
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 18. - Arnold, Levente
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Mianmari burmai asztrológia - Vajon mit mesél rólad?

A burmai zodiákus a mianmari, korábban Burma, ősi asztrológiai rendszere, amely a kozmikus világegyetem megértésére szolgált, és amely tudás a csillagok és az állatvilág megfigyelésén alapult. Ezt az ősi asztrológiai tudományágat más néven Mahabote-nak is nevezik, amely „kis hajót” vagy „kis kulcsot” jelent, és arra utalt, hogy ez a hindu asztrológiai rendszernek egy aprócska része csupán.

 

A mianmari asztrológia a nyolcas számrendszeren alapul, mivel az ősi burmaiak rájöttek arra, hogy nyolc ember energiája szükséges a kozmikus egyensúly kialakításához. A nyolcas szám az energiákat egyensúlyba hozza, és megszűnik a diszharmónia.


A burmai asztrológia és az ennek az alapját képező nyolc lényeges elem a következő:


• nyolc elem mianmari-burmai asztrológia
• nyolc bolygó energiája
• nyolc nap a héten (a szerdai nap ketté van osztva)
• nyolc bíboros erkölcsi tan
• nyolc burmai állatövi jegy


Sok mindenben megjelenik a nyolcas szám szimbólumként, az egyik ilyen például a szent lótusz, amelynek nyolc csodálatos szirma van.


A nyolcas szám energiája megmutatkozik az ősi burmai asztrológiai rendszerben a bolygók tekintetében is, hét bolygó van és Rahu képezi a nyolcadik részt. Rahu nem bolygó, hanem egyfajta égi fogalom, szó szerint a Nap és a Hold metszéspontja, Napfogyatkozás idején. Rahu a burmai zodiákus láthatatlan eleme, amely a többi bolygót a saját pályáján tartja, ezáltal ezek az energiák kihatással vannak az életedre.


A Mahabote a hét 8 napján alapul, az extra nap pedig úgy jött létre, hogy az ókori mianmari szerzetesek a szerdai napot két részre osztották, szerda délelőttre és szerda délutánra. Nyolc kardinális irány létezik tehát, ahol minden irány szimbolikus energiával bír, és amelyben a születésnapodnak is nagy jelentősége van. Az állatövi jegy megállapításához mindössze annyit kell tudnod, hogy a hét melyik napján születtél. Ismerd meg jobban önmagad és minél inkább megismered a „kis kulcsot", annál inkább betekintést nyersz az egész mindenséget átfogó tudásba.


Ha nem tudod, mely napon születtél, akkor írd be az alábbi öröknaptárba a születési dátumodat, és máris kiderül, hogy a hét mely napján láttad meg a napvilágot!


   

 

Vasárnap
Hétfő
Kedd
Szerda délelőtt
Szerda délután
Csütörtök
Péntek
Szombat

 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Napi Tarot - Hétfő

Napi Tarot - Hétfő

Légy kész a kalandra. Nyílj meg az ismeretlen előtt és légy hajlandó kockáztatni. Lépj túl a kulturális normák által megszabott korlátokon.

Tovább »
A hétfői nap angyalüzenete

A hétfői nap angyalüzenete

A találkozás lehetősége bizonyos. Isteni beavatkozásról van szó, amely katalizátorként működik, hogy lendületbe hozza imáid beteljesülésének folyamatát. Gondosan figyelj oda az új emberekre, akiket az életedbe küldünk. Fel fogod ismerni őket, hiszen ismerősnek tűnnek majd, kellemes és biztonságos érzést keltve.

Tovább »
 Mit ígérnek a csillagok erre a hétre? - Június 18. - Június 24.

Mit ígérnek a csillagok erre a hétre? - Június 18. - Június 24.

Új hét, új lehetőségek – heti horoszkópunkból megtudod, mi vár rád ezekben a napokban, mire kell különös figyelmet fordítanod. Csak keresd ki a csillagjegyedet, és olvasd el a csillagok jóslatát erre a hétre.

Tovább »

Kalkulátor

Wellness otthon

Ha egy kis felfrissülésre vágysz, próbáld ki az Ázsiából érkezett wellness-módszereket. A Távol-Kelet lazító gyakorlataival és fürdőtippjeivel garantáltan elűzheted a stresszt. Válassz, melyikre vágysz éppen?!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Mészáros Barbara

Esküvőszervező

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Mészáros Barbara

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép