2018. május 27. - Hella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. május 27. - Hella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ismerd meg az alábbi okokat, hogy miért érdemes kutyát tartanod - Légy kiegyensúlyozott, egészséges

Számos oka van annak, hogy miért is érdemes kutyát tartani. Ám valószínűleg azzal nem voltál tisztában eddig, hogy a kutya jelenléte az egészségi állapotodra is jó hatással van. Nem hiszed? Olvass tovább!

1. tény


Számos tanulmány kimutatta, hogy a kutya ölelése és simogatása során egy oxitocin nevű kémiai anyag szabadul fel, amely hatással van rád is és az állatra is egyaránt. Ez egy olyan csodálatos vegyi anyag, amely nyugtatóan hat az agyra és a tested minden más részére! Minden ellenérv ellenére, amelyet laikusok mondanak olykor, bizony, érdemes kutyát tartani, hiszen jelenlétük csökkenti a stresszt.


2. tény


Minden ember tisztában van azzal, és biztosan te is így vagy ezzel, hogy amikor a testmozgásról van szó, képes vagy ezerféle kifogást keresni. Ám a kutyasétáltatást senki sem hagyja ki, hiszen minden gazdinak az a célja, hogy kutyusa boldog és kiegyensúlyozott legyen. A rendszeres testmozgás pedig javítja a kardiovaszkuláris egészségi állapotot!


3. tény


Amikor a kutyát leviszed sétálni vagy a parkba, akkor akaratlanul is több időt töltesz a közösségben, más emberek társaságában. A kiterjedt szociális kapcsolatok javítják a kedélyállapotot, emellett úgy érezheted, hogy te is tartozol valahova!


4. tény


Egyesek szerint azért nem érdemes kutyát tartani, mert túlzottan hullik a szőre, ám sok olyan fajta létezik, amely egyáltalán nem vagy alig hullajtja a szőrét! Emellett a házi kedvenced az allergiás reakciók kialakulásának esélyeit is csökkenti, és asztmás is kevésbé leszel!


5. tény


A kutyatartás és az állat közelsége bizonyítottan csökkenti a stressz hormon, más szóval a kortizol szintjét a szervezetben. Mindez elősegíti azt, hogy a vérnyomás is normalizálódjon, illetve kisebb eséllyel alakul ki például klinikai depresszió.


6. tény


A kutya közelsége segít abban, hogy a félénkebb gyermekek is leküzdhessék esetleges szociális fóbiájukat, és beilleszkedhessenek a közösségbe. Sok gyermek küzd szorongással, amikor ki kell lépnie saját kis világából, főként kamaszkorban jellemző is – ám a kutyatartás és az ebből fakadó biztonságérzet fejleszti a szociális készséget!


7. tény


A Pennsylvaniai Egyetem tanulmánya szerint a komoly betegségekből is sokkal könnyebben épül fel az ember, ha van valamilyen házi kedvence. Meglep ez bárkit is? A kutyák mindenkit képesek felvidítani, és amikor örül a szíved és a lelkedben béke van, a test is gyorsabban gyógyul!

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

13 dolog, mely akaratlanul is rendezetlenné teszi a lakást - Alakítsd át az otthonodat

13 dolog, mely akaratlanul is rendezetlenné teszi a lakást - Alakítsd át az otthonodat

Gondoltad volna, hogy a hálóban elhelyezett nagyméretű tükör növeli a takarításra fordított időt, netán azt, hogy a sötét árnyalatú lámpabúra közvetve növeli az áramszámlát? Rengeteg minden van a lakásban, amihez már észrevétlenül hozzászoktál, ám az igazság az, hogy gyakorta kellemetlen légkör és káosz alakul ki. Érdemes megfogadni tippjeinket, ha valóban rendezett és harmonikus otthont szeretnél!

Tovább »
Megtalálod mind a 12 rejtett állatot a képeken?

Megtalálod mind a 12 rejtett állatot a képeken?

Jól tudjuk, hogy az állatok az álcázás nagymesterei. Ez az evolúció műve, hogy azzal segíti a benne élőket, hogy olyan külső adottságokkal ruházta fel őket, hogy képesek legyen beleolvadni a természetbe és hogy tökéletesen álcázhassák magukat. De vajon sikerült nekik olyan jól, hogy még egy éles, gyakorlott szempár se legyen képes kiszúrni őket?

Tovább »
Melyik a legerősebb állat szerinted? - Választásod feltárja, milyen ember vagy valójában

Melyik a legerősebb állat szerinted? - Választásod feltárja, milyen ember vagy valójában

Választásaink, döntéseink nemcsak a sorsunkat határozzák meg, hanem árulkodnak a személyiségünkről. Az alábbi teszt megmutatja, hogyan gondolkodsz az életről és milyen a személyiséged. Könnyen lehet, hogy sok mindennel még te is csak most szembesülsz először, ezért mindenképpen teszteld magad!

Tovább »

Kalkulátor

Válaszd ki a szerencsekövedet!

A sok kő között valahol ott van a Tiéd is. Nem kell mást tenned, mint kiválasztani a listából, és elolvasni, mi az üzenete. Hagyd, hogy a megérzéseid vezessék a kezedet!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép