DIVAT

Egy kis trendelőzetes

Szerző:
Szabó Anna
Megfigyelhettük, hogy az elmúlt egy-két évben a divat nem igazán változott jelentős mértékben. Évről évre, évszakról évszakra leheletnyi finomítások vehetőek észre. Ez idén sincs másként. Most egy kis bepillantást kaphatsz a 2009-es tavasz/nyári trendekbe.

 

Színek 2009


A divatszínek is hasonlóan alakulnak az előző év színeihez, azonban finom különbségek is vannak. A fehér, a kék - főleg a tengerészkék- biztosan képviselteti magát. Ami új, hogy megjelenik a finom, meleg narancs és annak árnyalatai, a hideg okker és a citromsárga. Nagyon érdekes viszont - nagy örömömre -, hogy nyáron is hódítani fog a fekete. Persze, hogy ne legyen annyira komoly, feldobhatjuk egy kis színnel. Az idei nyár egyik befutója lehet a pink-rózsaszín, illetve fekete kombinációja.

Az erős, igazi színek mellett a pasztellszínek is szerephez jutnak. A szürke - javarészt a világosszürke - letörölhetetlen a divat színtérképéről. De nem szabad megfeledkeznünk 2008-as év nagy kedvenceiről, a liláról és a zöldről sem. Egy biztos: az idei színek egymagukban is erősek, viszont jól kombinálhatóak más színekkel.


Anyagok 2009


A divattervezők 2009-ben is szívesen nyúlnak a csipkéhez, a pamuthoz, a selyemhez, és a szaténhoz. Egy szuper szett elmaradhatatlan kellékeiként képviselik magukat idén is.


Stílusirányzatok, szabásvonalak 2009


Nyugodtan keverjük a stílusokat, színeket és anyagokat. Ami a stílusokat illeti, rengeteg közül válogathatunk, ahogy az utóbbi években már megszokhattunk. A romantikus jegyek ismét megjelennek. De felbukkannak a bő szabású nadrágok, a szűk kabátkák, a férfias ingek, a pizsamanadrágok, a sortok és rövid nadrágok, és a kicsit merevebb anyagú, de a fiatalabb korosztály körében elmaradhatatlan nylon dzseki. Emellett a rövid fazonú dzseki, a boleró és bőr is marad a porondon. Szoknyából is széles a választék: rakott, ceruza, fodros, alsószoknyás romantikus… mind, mind megtalálható lesz az üzletek polcain.


Kiegészítők 2009


A kiegészítők tárháza egyre nagyobb: szokatlan alakú nyaklánc, latexöv, széles öv, telitalpú szandál, illetve cipő, körömcipő, boríték táska minden mennyiségben, emellett a balerina cipő is még mindig közkedvelt darab marad a fiatalabb lányok körében.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL