GYERMEK

Jobb szülő leszek 2009-ben!

Szerző:
Szabó Anna
Valószínűleg január közepe lévén már egy csomó tervezgetésen túl vagy. Elkezdtél diétázni, az egészségesebben élni vagy akár spórolni. Ha szülő vagy, akkor még ennél is nehezebb feladat elé nézel. Bizonyára az is az elhatározásaid között szerepel, hogy idén jobb szülő leszel.


A gyerekek életének a helyes mederbe terelésén múlik viselkedésük, szociális fejlődésük, jellemük, saját egészségünk, sőt akár az egész család egészsége is. Nehéz feladat véghez vinni, hogy 2009-ben valóban jobb szülő légy, de a következő egyszerű és hatékony lépések segítenek:

1. Azonosítsd be a feladataidat!

Ha állandóan elveszel a házimunkában, közben pedig a gyermeked viselkedése vagy vizsgái miatt aggódsz és mindeközben egyikre sem jut igazán időd, akkor állj meg egy pillanatra. Gondold végig mik az igazi feladataid és rangsorolj. Gondolj nagyot, de kezd kicsiben! – ez legyen a mottód.

 

2. Készíts ütemtervet!

A legolcsóbb megoldás, ha egyszerűen papírra veted a lépéseket, amik a célodhoz vezetnek. Majd átgondolod azt is, milyen lehetséges kihívásokkal kell majd szembe nézned. Így eleve kiküszöbölhetsz bizonyos hibákat. Hiszen azzal, hogy a buktatókat végiggondolod, valószínűleg azok megoldását is könnyebben veszed majd, arról nem is beszélve, ha nem érnek meglepetésként már könnyebben veheted azokat.

3. Jelentsd be a tervedet!

Mondd el a célkitűzéseidet a családodnak és azt is, miért tartod fontosnak megvalósulásukat. Tanulmányok egyértelműen azt bizonyítják, hogy azok a nők, akik bejelentik a terveiket, 10%-kal sikeresebbek a megvalósítás terén.

 

4. Kövesd a haladásodat!

Vezesd naptárban a pozitív eredményeidet, vagy írj akár naplót - teljesen mindegy. Motiváló erőként hat majd látni mit sikerült már elérned. Vond be a családot, had legyenek a sikereid részesei. Arról se feledkezz meg, hogy a feladatok véghezvitelénél is nagy szerep jutott nekik.

5. Tedd meg most!

A felmérések azt bizonyítják, hogy a késlekedés majdnem egyenlő a semmittevéssel, ha a célkitűzéstől számítva 24 órán belül nem teszünk az ügy érdekében, akkor nem valósulnak céljaink. Ráadásul azt is bebizonyították már, hogy az új viselkedésmód csak minimum 21 nap után mutatnak tényleges változást. Tehát ne halogasd terveid megvalósítását.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL