MÁGIA

Tükörszó bűbáj

Szerző:
Szabó Anna
A tükörszavakat – amelyek elölről és visszafelé olvasva is ugyanazt a szót adják – az ősi idők óta használják a mágiában. Ebben a varázslatban, mivel azt szeretnénk, hogy valami elérkezzen hozzánk, növekvő formában használjuk a tükörszót.

A hagyomány maradványai felbukkannak a keresztény mágiában is, amely a Kr. u. első három évszázadban magában foglalt számos korábbi pogány utalást és hagyományt. Az ABRAKADABRA, amelyet számos színpadi bűvész kiejt, amikor bámulatos mutatványokra készül, valójában ebből a hagyományból ered, és egy korábbi tükörszó – ABLANATHANALBA – maradványa. E szavak egyike sem valódi tükörszó, de mindkettőt sikeresen használták több mint 1800 éven át. Így ez a varázslat is követi az eredetit.

A tükörszavak elve nem azt jelenti, hogy a szó önmagában is hordoz jelentést – bár a korai ókorból származó szavak azt sugallják, hogy némelyikük istenek másképpen leírt nevei lehette k.-, hanem azt, hogy a szavak különleges tulajdonsága adja a mágikus erejüket. Így a tükörszavakat valódi, írott formában használhatjuk, amely úgy formálja a szót, hogy kifejezze azt, amire vágyunk.


Kellékek


• Faszénkorong,
• Füstölő – egyenlő arányú nősziromgyökérből, fahéjból és szerecsendióból,
• Kék gyertya,
• Madártoll
• 1 üveg bíborszínű tinta,
• Sárga papírlap (10 x 10 cm-es).


A varázslat


A füstölőt égessük el. Gyújtsuk meg a faszénkorongot, és hintsük rá a füstölőből megmaradt hamvakat. Gyújtsuk meg a gyertyát, és mondjuk:


„Abraxas, nagy mágus,
Mágusok, mágusa,
Légy kedves, légy kegyes hozzám!”


Mártsuk a madártoll végét a tintába, és írjuk a lapra tökéletesen egyforma, nyomtatott betűkkel a következőket, miközben a leghőbb kívánságunkra gondolunk:

TH
ATHA
NATHAN
ANATHANA
LANATHANAL
BLANATHANALB
ABLANATHANALBA



{HUSVET2009}
Tartsuk a papírt a füstölő füstje fölé, és mondjuk ki hangosan a sorokat újra meg újra, a „TH” betűkkel kezdve, és lefelé haladva az „ABLANATHANALBA” szóig, amíg a tinta meg nem szárad. Csavarjuk tekerccsé a papírt, majd gyújtsuk meg a gyertyalángnál, és a következő szavakkal tegyük a füstölő edényére, hogy elégjen:


„Így kívánságom az éterbe száll.”

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL