2018. június 24. - Iván
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 24. - Iván
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ha a gyermeked ezt produkálja, akkor született empatikus személyiség, aki ösztönösen érzékeny

Az empatikus gyermek más, mint a többi. Az idegrendszere ugyanis gyorsabban reagál a külső ingerekre, ideértve a stresszt is. Az ösztönösen empatikus gyermek mindenre érzékeny, de nem tudja, hogyan kezelje mindezt, és ez olykor teherré válik. A te gyerkőcödre jellemzők az alábbiak?

A született empatikus gyermek több dolgot érzékel, vesz észre, több illatot érez és sokkal erősebbek a megérzései. Például nem szereti az erős illatú ételeket a konyhában, a túl erős parfümöket, a nagyon fényes lámpákat (különösen a fluoreszkáló izzókat), vagy éppen a hangos beszédet. Kedveli viszont a finom anyagú ruhákat, a szépséget, a természetet és nem rendelkezik túl nagy baráti körrel.


Az érzékenysége miatt azonban igen nehezen éli meg a mai világban zajló dolgokat, és ez kihatással van az ilyen gyermek viselkedésére. A legtöbb empatikus gyermek nem tudja megmagyarázni a feszültség okát, ám ha a szülők tisztában vannak ezzel a jelenséggel, akkor az alábbiak segíthetnek a stressz leküzdésében, és a gyermek könnyebben kezelhető lesz:


1. Mélyen átérzi mások fájdalmát és megéli az adott szituációt
2. A tömeg, a zajok és a stressz mind-mind túlérzékennyé teszi
3. Nagyon intenzíven reagál a könyvek és a filmek szomorú vagy ijesztő jeleneteire
4. El akar menekülni és el akar bújni a családi összejöveteleken, mert „túl nagy a nyüzsgés".
5. Azt mondja, hogy „másnak" érzi magát, eltér más gyermekektől és problémaként éli meg, hogy nem illik be a többiek közé.
6. Kivételesen remek hallgatóság és nagyon könyörületes másokkal szemben
7. Meglepetést okoz azzal, hogy intuitív megállapításokat tesz másokkal vagy magával kapcsolatban.
8. Intenzív kapcsolatban van a természettel, a növényekkel, az állatokkal egyaránt
9. Úgy tűnik, hogy remekül elvan egyedül is, ahelyett, hogy a többi gyermekkel játszana
10. Átveszi és megéli a barátait érő stresszt és érzelmeket
11. Sokszor dühös, és nem tudja megmagyarázni, mitől érzi magát így (ugyanez a helyzet más érzelmekkel kapcsolatban is, például a szomorúság, depresszió)

Szülőként tisztában kell lenned, mik azok, amelyek túlterheltté tehetik az empatikusabb gyermekeket, és miket érdemes elkerülni. Amikor megnyugtatod a gyermeket, akkor csökken a kimerültség, a kínzó szorongás érzése.


A társadalom és az iskolák nem tudják sokszor azt, hogyan is bánjanak az empatikusabb gyermekekkel. A hagyományos orvoslás és a tájékozatlanabb tanárok gyakran „félénknek", „antiszociálisnak" netán „közönyösnek" hihetik őket, vagy azt gondolhatják, hogy félnek a társas kapcsolatoktól. Sokszor alakul ki szorongásos zavar vagy depresszió, éppen azért, mert nem ismerik fel, mi is a helyzet valójában. Ezek a gyermekek emellett csöndesebbek, megfontoltabbak, mélyebb érzésűek, szelídebbek, nem feltétlenül erősek verbális kommunikációban. Sokan közülük visszahúzódóak. Fontos tudni pedig, ha ilyen a gyermek, mivel így ki lehet aknázni a bennük rejlő szenzitivitást, intuíciót, kreativitást. Emellett könnyebben megbirkóznak a világgal is, ha felismered, hogy ilyen típusú a gyermeked.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 nyom, ami megoldott vagy tovább fokozott egy misztikus rejtélyt

10 nyom, ami megoldott vagy tovább fokozott egy misztikus rejtélyt

Kitartóan folynak a kutatások a világban, hogy jobban megismerhessük a történelmünket és hogy végre lehulljon a lepel a rejtélyekről. De az is igaz, hogy ez nem mindig így történik, mert akad itt 10 olyan rejtély, ami esetén az újonnan felfedezett nyomok nem feltétlenül a megoldáshoz vezettek, hanem még misztikusabbá tették a rejtélyt!

 

Tovább »
A szerelem és a számok kapcsolata - Tudd meg mit árul el rólad a szerelmi számod a romantika terén!

A szerelem és a számok kapcsolata - Tudd meg mit árul el rólad a szerelmi számod a romantika terén!

A számmisztikában minden egyes számnak kiemelt jelentősége van, segítségével pedig jobban megértheted saját magad és a viselkedésedet. Ám a számmisztika nem csak ebben segít, hanem a szerelmi életedről is árulkodik. Ehhez nincs is másra szükség, mint a születésnapodra.

Tovább »
Napi Tarot - Vasárnap

Napi Tarot - Vasárnap

Az Uralkodónő felbukkanása a földi világgal, valósággal való éppen aktuális kapcsolatunkra utal. Bölcsessége azt sugallja, hogy mindennek lejön a maga ideje, mint ahogy a természetnek is megvan a maga megbízható, örök körforgása.

Tovább »

Kalkulátor

A főzés technikája

Minden nő életében eljön az a pillanat – sőt talán a férfiakéban is –, amikor fakanalat vesz a kezében és alkotni kezd a konyhában. Vagy legalábbis próbál. Mert a kezdőknek minden fogalom, még a legalapvetőbb is új, ám a receptek többnyire nem

Még több kalkulátor »

Szakértők

Maya jósnő

Angyalkártya jós

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Maya jósnő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép