2018. február 22. - Gerzson
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. február 22. - Gerzson
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ha a gyermeked ezt produkálja, akkor született empatikus személyiség, aki ösztönösen érzékeny

Az empatikus gyermek más, mint a többi. Az idegrendszere ugyanis gyorsabban reagál a külső ingerekre, ideértve a stresszt is. Az ösztönösen empatikus gyermek mindenre érzékeny, de nem tudja, hogyan kezelje mindezt, és ez olykor teherré válik. A te gyerkőcödre jellemzők az alábbiak?

A született empatikus gyermek több dolgot érzékel, vesz észre, több illatot érez és sokkal erősebbek a megérzései. Például nem szereti az erős illatú ételeket a konyhában, a túl erős parfümöket, a nagyon fényes lámpákat (különösen a fluoreszkáló izzókat), vagy éppen a hangos beszédet. Kedveli viszont a finom anyagú ruhákat, a szépséget, a természetet és nem rendelkezik túl nagy baráti körrel.


Az érzékenysége miatt azonban igen nehezen éli meg a mai világban zajló dolgokat, és ez kihatással van az ilyen gyermek viselkedésére. A legtöbb empatikus gyermek nem tudja megmagyarázni a feszültség okát, ám ha a szülők tisztában vannak ezzel a jelenséggel, akkor az alábbiak segíthetnek a stressz leküzdésében, és a gyermek könnyebben kezelhető lesz:


1. Mélyen átérzi mások fájdalmát és megéli az adott szituációt
2. A tömeg, a zajok és a stressz mind-mind túlérzékennyé teszi
3. Nagyon intenzíven reagál a könyvek és a filmek szomorú vagy ijesztő jeleneteire
4. El akar menekülni és el akar bújni a családi összejöveteleken, mert „túl nagy a nyüzsgés".
5. Azt mondja, hogy „másnak" érzi magát, eltér más gyermekektől és problémaként éli meg, hogy nem illik be a többiek közé.
6. Kivételesen remek hallgatóság és nagyon könyörületes másokkal szemben
7. Meglepetést okoz azzal, hogy intuitív megállapításokat tesz másokkal vagy magával kapcsolatban.
8. Intenzív kapcsolatban van a természettel, a növényekkel, az állatokkal egyaránt
9. Úgy tűnik, hogy remekül elvan egyedül is, ahelyett, hogy a többi gyermekkel játszana
10. Átveszi és megéli a barátait érő stresszt és érzelmeket
11. Sokszor dühös, és nem tudja megmagyarázni, mitől érzi magát így (ugyanez a helyzet más érzelmekkel kapcsolatban is, például a szomorúság, depresszió)

Szülőként tisztában kell lenned, mik azok, amelyek túlterheltté tehetik az empatikusabb gyermekeket, és miket érdemes elkerülni. Amikor megnyugtatod a gyermeket, akkor csökken a kimerültség, a kínzó szorongás érzése.


A társadalom és az iskolák nem tudják sokszor azt, hogyan is bánjanak az empatikusabb gyermekekkel. A hagyományos orvoslás és a tájékozatlanabb tanárok gyakran „félénknek", „antiszociálisnak" netán „közönyösnek" hihetik őket, vagy azt gondolhatják, hogy félnek a társas kapcsolatoktól. Sokszor alakul ki szorongásos zavar vagy depresszió, éppen azért, mert nem ismerik fel, mi is a helyzet valójában. Ezek a gyermekek emellett csöndesebbek, megfontoltabbak, mélyebb érzésűek, szelídebbek, nem feltétlenül erősek verbális kommunikációban. Sokan közülük visszahúzódóak. Fontos tudni pedig, ha ilyen a gyermek, mivel így ki lehet aknázni a bennük rejlő szenzitivitást, intuíciót, kreativitást. Emellett könnyebben megbirkóznak a világgal is, ha felismered, hogy ilyen típusú a gyermeked.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

5 ok, amiért szükség van energiagyógyításra - Főként, ha érzékeny típus vagy!

5 ok, amiért szükség van energiagyógyításra - Főként, ha érzékeny típus vagy!

Volt már olyan, hogy azon elmélkedtél, miért olyan nehéz a szíved? Éppen a kedvenc újságodat olvastad, vagy a legjobb barátoddal ebédeltél, de mégis úgy érezted, mintha a sötétség leple ereszkedne rád. Valószínűleg nagyon érzékeny típus vagy. 

Tovább »
Melyik a kakukktojás? - Nem olyan egyszerű kitalálni, mint azt gondolnád!

Melyik a kakukktojás? - Nem olyan egyszerű kitalálni, mint azt gondolnád!

Imádtad gyerekkorodban az ilyen típusú játékokat, amikor több lehetőség közül kellett kiválasztanod, hogy melyik nem illik oda? Nem csak a gyerekeké ez a játék, sőt, egyre inkább előtérbe kerül újra a felnőttek világában, akik szeretnék megdolgoztatni az agyukat. Ne hagyd ki ennek és egy remek játéknak a lehetőségét! Találd meg a következő két képen az oda nem illő elemet! 

Tovább »
Válassz egy képet és tudd meg, milyen típusú nő vagy igazából - Meglepő lesz az eredmény!

Válassz egy képet és tudd meg, milyen típusú nő vagy igazából - Meglepő lesz az eredmény!

A vizuális tesztek igencsak pontos eredményeket adnak, melyeket világhírű pszichológusok állítottak össze, és amelyek segítségével kiváló jellemrajz vázolható fel. Viselkedésed, szokásaid és a tudatalatti választásaid ugyanis többet elárulnak rólad, mint hinnéd. Most megtudhatod, milyen típusú nő is vagy valójában. Készen állsz?

Tovább »

Kalkulátor

Válassz masszázstípust!

Számos masszázsstílus létezik, és bár egy tapasztalt terapeuta bármilyen kezelést rá tud szabni bárkire, egyes technikák megfelelőbbek lehetnek, mint mások. Éppen ezért érdemes megismerned őket!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Töltszéki Judit

Kozmetikus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Töltszéki Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép