Hozzávalók
- 0,5 dl tej,
- 4 dkg élesztő,
- 60 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája,
- 1 pohár tejföl,
- 1 kanál só.
Elkészítés
Tipp
|
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral. A lisztet a margarinnal összedolgozzuk, úgy hogy a margarin ne olvadjon meg. Hozzáadjuk az egész tojást és az 1 tojássárgáját, az élesztőt, a tejfölt és a sót. Letakarva félretesszük kelni.
1 óra kelesztés után átgyúrjuk, hajtogatjuk. Miután pogácsaszaggatóval kiszaggattuk,10 percig hagyjuk még kelni a tepsiben, megkenjük tojással, majd megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 percig sütjük.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt,
- 25 dkg túró,
- 25 dkg vaj,
- 25 dkg burgonyapüré,
- 2 kiskanál só.
A tetejére:
- 1 tojás,
- szezámmag,
- reszelt sajt,
- mandulaszemek,
- darabos dió ízlés szerint.
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét villával felvert, megsózott tojással megkenjük, és szezámmagot, reszelt sajtot, diót, mandulát (ízlés szerint választható) szórunk rájuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya,
- 0,5 kg liszt,
- 20 dkg fagyos zsír,
- 1 csapott evőkanál só.
Elkészítés
A krumplit sós vízben megfőzzük, és még melegen átnyomjuk a krumplinyomón. Gyúródeszkán összegyúrjuk a többi hozzávalóval és kb. másfél cm-es vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval formára szaggatjuk, és lisztezett tepsiben az előmelegített sütőben megsütjük.
Tipp
|
Hozzávalók
- 0,5 kg liszt,
- 0,5 kg tepertő,
- 2 tojás,
- 2,5 dl tej,
- 1 dl tejföl,
- 1 csomag sütőpor, só, bors.
Elkészítés
A tepertőt húsdarálón ledaráljuk, majd 1 tojással, tejjel, tejföllel és sütőporral jól átgyúrjuk. Lefedjük, és hideg helyen legalább 1 órán át állni hagyjuk.
Kétujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval formára szaggatjuk, és sütőlemezre tesszük. A felületét káróformájúra bevagdaljuk, és felvert tojással bekenjük. Forró sütőben szép aranybarnára sütjük.
Hozzávalók
- 35 dkg liszt,
- 15 dkg búzakorpa,
- 20 dkg margarin,
- 25 dkg túró,
- 2 dl tejföl,
- 2 tojás,
- 2 dkg élesztő,
- csipetnyi só.
Elkészítés
A lisztet, és a korpát jól összekeverjük, megsózzuk, belemorzsoljuk az élesztőt, a túrót, majd a tejföllel, 1 tojással és a margarinnal összegyúrjuk. Másfél óráig pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval formára szaggatjuk. Tetejét a másik tojással megkenjük és előmelegített sütőben, megsütjük.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 1 kiskanál paprika,
- 1 evőkanál só,
- 1 tojássárgája,
- 3 dkg élesztő,
- 4 kanál tejföl,
- tökmag.
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd lefedve, hideg helyen legalább 1 órát állni hagyjuk. A tésztát 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét villával felvert, megsózott tojással megkenjük és előmelegített sütőben, megsütjük.
+ 1 ráadás: Ősrégi hájas pogácsa
|
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK