Harry Potter helyett jön az Alkonyat

  

Az SPI gondozásában itthon Alkonyat címmel bemutatásra kerülő filmet az államokban a könyvek népszerűségének köszönhetően óriási várakozás előzi meg. A hazai premier mindössze egy héttel az amerikai után, november 27-én várható.

A történet főszereplője egy különc lány, Bella, aki másik városba költözése után megismerkedik a titokzatos és jóképű Edwarddal. Szenvedélyes és szokatlan kapcsolat bontakozik ki közöttük, ám a fiúról hamarosan kiderül, hogy vámpír, aki azonban csak állati vért fogyaszt. Ahogy a páros egyre közelebb kerül egymáshoz, Edward egyre nehezebben tudja féken tartani a lány illatának hatására feltörő ösztöneit. Ráadásul régi ellenségei is felbukkannak a városban…

Az Alkonyat modern, látványos és szenvedélyes Rómeó és Júlia történet a tiltott szerelemről: a vámpír és a halandó szerelméről.


 

 

Ha kitöltöd kérdőívünket, te lehetsz a három szerencsés egyike, aki megynyeri a könyvet, tovább!

 

Alkonyat – Twilight – A könyv jövő héttől magyarul

A november 27-én mozikba kerülő film alapját képező azonos című könyv jövő héten jelenik meg hazánkban immár magyar nyelven. A kötet eddig is hozzáférhető volt angolul, s már ez a változat is számos rajongót tudhat magáénak a magyarországi olvasók köréből.

Stephenie Meyer könyve 2006-ban jelent meg az Államokban, s robbant be egyből a köztudatba, népszerűsége pedig azóta töretlen. s közben a történet már egy négyrészes sorozattá duzzadt. A Twilight-ot (eredeti cím), mely 30 hétig szerepelt a New York Times bestseller listáján, eddig több mint 5,5 millió példányban értékesítették. 20 nyelvre fordították le, és 34 országban adták ki. Azóta számos szakmai elismerésben részesült.

A történet főszereplője egy különc lány, Bella, aki másik városba költözése után megismerkedik a titokzatos és jóképű Edwarddal. Szenvedélyes és szokatlan kapcsolat bontakozik ki közöttük, ám a fiúról hamarosan kiderül, hogy vámpír, aki azonban csak állati vért fogyaszt. Ahogy a páros egyre közelebb kerül egymáshoz, Edward egyre nehezebben tudja féken tartani a lány illatának hatására feltörő ösztöneit. Ráadásul régi ellenségei is felbukkannak a városban…


Filmzene Muse-zal, Linkin Parkkal és Robert Pattinsonnal

Az Alkonyat (Twilight) című film zenéje olyan neves előadók közreműködésével, mint a film alapját képező könyv írójának, Stephenie Meyernek a kedvenc együttese, a Muse, a Linkin Park, a Paramore vagy Perry Farrell, aki a Jane’s Addiction és Porno For Pyros frontembereként vált ismertté.

Rajtuk kívül a film egyik főszereplőjétől, az Edwardot alakító Robert Pattinsontól is helyet kapott egy dal az albumon, melynek címe „Never Think”.

 

Ismerd meg az Alkonyat szereplőit!

 

Bella Swan

A szülei válását követően Bella édesanyjánál, Renee-nél nőtt fel a napos Phoenix-ben, Arizonában, de kettejük közül mindig is a lány volt a felelősségteljesebb. Amikor Renee újból férjhez megy egy profi baseball játékoshoz, Bella önfeláldozóan és önként felajánlja, hogy apjához, Charlie-hoz költözik, hogy anyja szabadon utazgathasson újdonsült kedvesével a bajnokság ideje alatt. Így érkezik meg végül az esős kisvárosba, Forksba.
Itt aztán Bella elkezd összebarátkozni a helyi tinédzserekkel, de egy rejtélyes srác a suliból, teljesen megigézi. Ő pedig nem más, mint Edward Cullen, aki úgy tűnik, nagyfokú ellenszenvvel viseltet a lány iránt. Bella az a típusú lány, aki időnként kételkedik magában, kritikusan szemléli önmagát és hajlamos az általános búslakodásra. Ez időnként bosszantóvá, de ami sokkal fontosabb, realisztikussá teszi karakterét.

A Bellát alakító Kristen Stewart Jodie Foster oldalán bukkant fel először a filmvásznon David Fincher Pánikszoba című filmjében. Kitűnő alakításával azonnal beleírta magát a filmrajongók emlékezetébe. Legutóbb az Út a vadonba című filmben szerepelt, melyet Sean Penn rendezett.

 

Edward Cullen

Edward 17 éves, de már valamivel több, mint 90 éve annyi. Az 1918-as spanyolnátha járvány idején a haldokló fiút az emberséges Carlisle változtatta át vámpírrá. Edward élelemként emberek helyett inkább állatokra vadászik, és békésen éli életét adoptált családjával. Ezen kívül képes olvasni az emberek gondolataiban is. Bella iránti vonzalma ellenére – ami azon a tényen alapul, hogy egyedül ő tűnik immunisnak gondolatolvasó képességével szemben – Edward éppen hogy csak képes ellenállni a lány vérének, ami megnehezíti számára az együtt töltött időt. A legjobb vámpír hagyományoknak megfelelően hajlamos a merengésre, tűnődésre saját halhatatlan lelkének létezésével kapcsolatban, és úgy általában nincs kibékülve a helyzettel, hogy vámpír léte miatt veszélybe sodorhatja Bellát.

Az Edwardot alakító Robert Pattinson19 éves volt, mikor felfigyelt rá a szakma a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben, melyben a tragikus sorsú Cedric Diggory-t alakította, Harry Potter riválisát, aki az utolsó pillanatban átáll a címszereplő oldalára. Pattinson A Főnix Rendje című ötödik Potter moziban is feltűnik visszaemlékezés formájában. A Londonban élő fiú egyéb filmjei mellett számos színdarabban is szerepelt, és egy kisebb szerepben feltűnt a képernyőkön is.

 

 
Esme Cullen

Gyermeke elvesztése és borzalmas házassága után Esme öngyilkosságot kísérelt meg. Ennek sikertelensége után került Carlisle gondoskodó karjaiba, aki átváltoztatásával megmentette a nő életét.

Hamarosan egymásba szerettek és össze is házasodtak. Esme és Carlisle az öt fiatalabb Cullen örökbe fogadó szüleinek szerepét öltötték magukra, ennek ellenére mindössze öt évvel néznek ki idősebbnek náluk.

Az Esme-t alakító Elisabeth Reaser leginkább a Grace klinika néhány epizódjából lehet ismerős a magyar nézőknek. Ő játszotta ugyanis a kompszerencsétlenségben arcát és emlékezetét vesztő Ava szerepét, mely alakítását Emmy díjra is jelölték.

 

Rosalie Cullen

A Cullen család tagjait modell szépségűnek írja le könyv, de Rosalie közülük is kiemelkedik: ő már emberként is gyönyörű volt. Egy bankár lányaként elvárták tőle, hogy pénzért menjen férjhez, de gazdag vőlegénye és barátai megerőszakolták és a haldokló nőt sorsára hagyták. Carlisle talált rá, s hogy életét megmentse, átváltoztatta őt. Rosalie azonban tud könyörtelen is lenni: három nappal vámpírrá alakulása után levadászta és megölte megerőszakolóit – és egyáltalán nem a vérük elfogyasztása miatt tette mindezt… Elsőre talán felszínesnek és hiúnak tűnik az idegeneknek, de ha közelebbről megismered, kiderül, hogy egyáltalán nem olyan rossz ő a lelke mélyén.

A Rosalie-t alakító Nikki Reed akkor hívta fel magára a szakma figyelmét, mikor nem csupán az egyik főszerepet öltötte magára az Alkonyatot is jegyző Catherine Hardwicke Oscar-jelölt Tizenhárom c. mozijában, de a forgatókönyv írásában is részt vállalt – mindezt 14 évesen. A rendezőnővel eddig már háromszor dolgozott együtt: az Alkonyat és a Tizenhárom mellett Nikki szerepet vállalt a Dogtown urai című gördeszkás filmben is, melyben Heath Ledger és Emile Hirsch volt partnere.

Carlisle Cullen

Carlisle egy galamblelkű vámpír, az első a fajtájából, aki elhagyta az emberi vér fogyasztását. Londonból származik és körülbelül 350 éves. Édesapja lelkész volt, aki arra képezte ki, hogy isten ellen való teremtményekre, köztük vámpírokra vadásszon. Egy éjjel azonban egy vámpír megharapta őt, és sorsára hagyta meghalni. Ő azonban menedéket keresett és titokban átváltozott. Miután több mint 300 évig ellenállt az emberi vérnek, Carlisle-nak van elég önkontrollja ahhoz, hogy orvosként dolgozhasson. Ő volt az, aki a Cullen család nagy részét vámpírrá változtatta, de mindig csak azért cselekedett így, hogy ezzel az életeket mentsen.

A Carlisle-t alakító Peter Facinelly a nagysikerű Sírhant művek című sorozat néhány epizódjából lehet ismerős a magyar nézőknek.

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL