UTAZÁS

Kedvenc cukrászdáink Budapesten

Szerző:
Szabó Anna
November lévén a forró csoki és a sütemény párosításának élményével kevés dolog vetekedhet – talán csak a forralt borozás – szerintünk. Összeállításunkból megtudhatod, hol szeretünk mi sütizni!

 

1. Daubner Cukrászda

A főváros egyik legnépszerűbb cukrászdája a Szépvölgyi út - Ürömi út - Pusztaszeri út hármas kereszteződésében található. A nagy múltú intézmény évről évre bővül, méltán látogatják minden nap emberek tömegei. Árai barátságosak (egy torta már 2500 Ft körül kapható), ízei kiválóak, de a zsúfoltság miatt a megszokott cukrászdászós időszakokban szinte lehetetlen üres ülőhelyet találni. Ezért aztán jobban jársz, ha becsomagolva viszed haza a kiszemelt áldozatokat.

 

Elérhetőségek:
1025 Budapest, II. kerület, Szépvölgyi út 50.
Telefon: 1/335-2253

 

2. Horváth Cukrászda

Naponta több mint ötven féle süteménnyel várnak. A repertoárukban szerepelnek mind hagyományos, mind a saját recept alapján készülő süteményeik. Naponta friss sós aprósüteményeink mellé kipróbálhatsz kávékülönlegességeket is, melyet kellemes környezetben fogyaszthatsz el. Különlegessége ennek a cukrászdának, hogy szerdánként és szombatonként friss házi kenyereket is sütnek.

 

Elérhetőségek:
Horváth Cukrászda


1042 Bp. Petőfi S. u.35.
Tel: 370-4196, 360-1475

 

3. Rigó Jancsi

Hogy a híres zenészről vagy az istenien finom sütiről kapta-e a nevét, nem tudjuk, de tulajdonképpen lényegtelen is. Az biztos, hogy – szerintünk – a fővárosban itt a legfinomabb a Rigó Jancsi. Igaz ugyan, hogy a berendezés kissé szocreál, de igazi remekekre bukkanhatunk itt.

Tudják ezt a 12. kerület lakói is, éppen ezért jól gondoljuk meg, mikor tesszük gasztro-látogatásunkat: a hűvös hónapokban, érthető módon, csak belül tudunk leülni, ami tekintve a négy darab kis asztalkát, meglehetősen nehezített pálya. Azonban a viszontagságok ellenére is megéri kipróbálni!

Elérhetőségek:
Cím : 1126 Böszörményi út 17.
Telefon : 356-1164

 

4. Cziniel Cukrászda

Ha a családias hangulatért és a házias ízekért vagy oda, ezt a helyet neked találták ki. Budapest egyik legjobban fejlődő helyén fekszik, a Római Parton. A kulturált, európai színvonalú üzletben a légkondicionált üzlettér, babapelenkázó, gyermekjátszó, gyermeketetőszék, gépkocsiparkoló, kerékpártároló és a kerthelység fedett terasszal teszi kellemessé az ittartózkodást.

 

A cukrászda klasszikus süteményválasztéka és fagylaltkelyhei mellett kínálnak még reggeli és uzsonna ételeket, kávékülönlegességeket, koktélokat, alkoholos és alkoholmentes italokat.

Elérhetőségek:
Cziniel Cukrászda


1033 Budapest, III. kerület, Nánási út 55., (Római part)
Telefon: 1/240-1188

 

5. Európa Kávéház és Cukrászda

A Vígszínház szomszédságában található Európa Kávéházban széles sütemény és tortaválasztékkal várnak, melyben a tradicionális receptek mellett jól megférnek a könnyű édességek is, valamint a Dallmayr Ház kávékülönlegességei és teaválasztéka.

Akik mégis egy gyors reggeli vagy ebéd mellett döntenének: igényes szendvicsek, saláták, omlettek közül választhatnak. Közvetlenül a Kávéház szomszédságában található a cukrászda, ahol torták, desszertek, édes és sós teasütemények, reggeli péksütemények és nyáron házi fagylaltválaszték képezik a kínálatot, melyeket a kávéházi áraknál 30%-kal olcsóbban kaphatunk meg.

Elérhetőségek:
Európa Kávéház és Cukrászda


Cím: H-1055 Bp. Szent István Krt. 7-9
Tel./ fax: 06-1- 312-23-62

 

6. Gerbeaud Cukrászda

A legendás Gerbeaud Budapest szívében, a Vörösmarty téren, méltán büszkélkedik azzal, hogy az elsők egyike Európa legrégibb, legnagyobb, tradíciókban leggazdagabb és leghíresebb cukrászdái és kávéházai között.

A cukrászdát 1858-ban Kugler Henrik alapította, a következő tulajdonos, Gerbeaud Emil a századfordulóra már világhírűvé tette. 1998-ra nagy műgonddal és szeretettel újjáépítve, megifjodva, de a régi patinás atmoszférát árasztva várja a régimódi cukrászdák szerelmeseit. A hangulatot a gazdag stukkódíszítés, a pompás csillárok, a márványlapos asztalok, a falak nemes fa- és brokát borítása egymással remek harmóniában teremti meg, így a nagy hagyományú kávéház atmoszférája egyszerre elegáns és otthonos.

A Gerbeaud legnépszerűbb különlegességei a Dobos- , a Gerbeaud és az Esterházy-torta, a Kugler mignon, vagy a Gerbeaud szelet mellett természetesen a könnyű, joghurtos- és gyümölcsös édességek is megtalálhatók a naponta mintegy százféle, süteménytől roskadozó, műemléki védettség alatt álló hűtővitrinek polcain. A szemnek is, szájnak is lenyűgöző kínálatot a bonbonsarok csak tovább fokozza: a kézműves bonbonok akár fadobozban, akár papír díszdobozban is kiváló ajándékok, amelyek mellé díszüveges házi lekvárokat és alkoholos gyümölcsöket ajánlunk. Nyáron a gazdag süteménykínálat kiegészül a Gerbeaud házi főzésű kézműves fagylaltjaival valamint a belőlük készített fagylaltkelyhekkel.

Elérhetőségek:
Gerbeaud Cukrászda


Cím. 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.,
Tel.: 06-1/ 429 – 9000

 

7. Jégbüfé

A Jégbüfé 1952-ben nyitott állófogyasztású, nagy tömegeket kiszolgáló, szeszmentes cukrászda. Mivel az üzlet fagylaltot, jégkrémet, parfét és hideg termékeket értékesített, ezért kapta a Jégbüfé nevet. Az üzlet létrehozója és névadója Flaschner Sándor, Papp Endre és Bori István - aki a Jégbüfé első vezetője is volt. A gasztronómiának hatalmas fejlődést hozott az 1958-as Brüsszeli világkiállítás, hiszen 1945 óta először léphettek a magyar szakemberek nyugatra és mutathatták be szakmai tudásukat. Erre az alkalomra született meg a Somlói galuska és ekkor készítették el a Brüsszelben nagy sikert aratott és nálunk a mai napig is kapható Budapest tortát. A Jégbüfé Budapest legfrekventáltabb helyén található, fél évszázaddal ezelőtt még leginkább ifjúsági találkozóhely volt.

Itt még mindig kaphatóak a hagyományos sütemények, de az igényeknek megfelelően újabb, divatosabb, korszerűbb, könnyebb, kevésbé édes, kevésbé zsíros süteményeket is megkóstolhatsz a Jégbüfében. Hogy az üzlet talpon maradt az annak is köszönhető, hogy sikeresen tudta ötvözni a régit az újjal.

Elérhetőségek:
Jégbüfé


Cím: 1053 Budapest, Ferenciek tere 10.
Telefon: 06-1/ 318-6205

 

8. August Cukrászda

A főváros már három patináns August Cukrászdával is büszkélkedhet: Buda központjában, a Fény utcai piac mellett. A belvárosban, az Astoria közelében, egy műemlékház udvarán, is van egy kellemes, csöndes terasszal működő szalon-cukrászda. A harmadik pedig a farkasréti temető mellett működik, ősgesztenyefákkal körülvéve, hatalmas kerthelyiséggel.

Érdemes kipróbálnod a Ház specialitásai közül néhányat:
Csokis narancshéj
New York (mandulás piskótán, erdei gyümölcszselé, majd cseresznyepálinkával ízesített, könnyű vaníliás tejszínes krém).
Mákvirág (mákpiskóta vaníliakrémmel töltve, trópusi gyümölcsökkel)
Moszkauer – Florentin (vágott tejszínes dió, mandula, narancshéjjal, forró sütőlapon sütve, végül csokoládéba mártva)
Hantás Flóra (manduláspiskótán, levendula virágban megforgatott őszibarackdarabok, leheletkönnyű citromkrémmel)

Elérhetőség:
Auguszt Cukrászda

 

 

9. Művész Kávéház

A Ray Rezső Lajos által tervezett, 1884-ben épült neoreneszánsz lakóház a Szenes-palota volt, később a Kis-Gerbeaud, majd Művész-cukrászda lett. A cukrászda berendezése neobarokk, iparművészetileg is védett.

Elérhetőségek:
1061 Budapest, VI. kerület, Andrássy út 29.
Telefon: 1/352-1337, 1/343-3544

 

10. Szamos

Az elsőként megnyílt Szamos cukrászda a belvárosban, a Párisi utcában található, nyaranta terasszal kiegészülve. Helyben készített fagylalt, kávékülönlegességek, sütemények, dísztorták széles választékát ajánlják helyben fogyasztásra, elvitelre és rendelésre is.

Elérhetőségek:
Szamos Marcipán Cukrászda


1087 Budapest, VIII. kerület, Kerepesi út 9., Arena Plaza
Telefon: 1-201-3281, 1-201-3290


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL