REJTÉLY-MISZTIKA

15 dolog, amit tutira nem tudtál Kumari Kandam elveszett kontinenséről

Szerző:
Szabó Anna
Nem Atlantisz az egyetlen híres elsüllyedt civilizáció, bár kétségkívül a leghíresebb. A kevéssé ismert Kumari Kandam ősi kontinenséről azt mondják, hogy a mai India déli felén helyezkedett el és most az Indiai-óceán alatt van. A tamilokról pedig azt tartják, hogy onnan származnak és szétszéledtek az egész világban és más civilizációkat hoztak létre, miután Kumari Kandam eltűnt.


Atlantisz, Lemúria és más elveszett civilizációk miatt sok embert érdekel a történelem. Amióta az ókori görög filozófus Platón említette Atlantiszt, az emberek világszerte meg vannak győződve arról, hogy valahol létezik egy elveszett város, kontinens, amelyet egykor a rendkívül fejlett ókori civilizáció lakott: az atlantiánok.

Azonban az Atlantisz nem az egyetlen kontinens, ami a Földön létezett. Ha Indiába utazunk, találunk egy kevésbé ismert történetet egy hatalmas kontinensről, amelyet az óceán nyelt el: Lemúria, amely gyakran kapcsolódik a tamil nép ősi legendájához és a Kumari Kandam elveszett kontinenséhez.

Ebben a cikkben megnézzük a lenyűgöző kontinenssel kapcsolatos tudnivalókat.

1. Mint Atlantisz, Lemúria és Kumari Kandam története is lenyűgöző. Kumari Kandam egy elveszett kontinens és állítólag otthona az ősi tamil népnek.

2. A mitikus kontinensről azt mondják, hogy a mai Indiától délre létezett, és jelenleg az Indiai-óceán alatt található.

3. Mint Atlantisz, Kumari Kandam kontinensét is a víz nyelte el és néhányán túlélték a kataklizmikus eseményeket és szétszéledtek a bolygón.

4. Alternatív nevei lehetnek: Kumari Kandam, Kumarikkantam és Kumari Nadu

5. A "Kumari Kandam" szót először a 15. századi Skanda Purana-ban ( hindu vallási szöveg) amit Kachiappa Sivacharyara írta le (1350-1420).

6. A népszerű hittel ellentétben a "Kumari Kandam" szó az ősi szanszkrit szavakból származik a"Kumarika Khanda"-ból.

7. Kumari Kandamot a Föld királyságaként írják le a Kanda Puranam Andakosappadalam szakaszában.

8. Kumari Kandam a civilizáció bölcsőjének számít, ahol minden elkezdődött.

9. Sok szerző szerint a tamil emberek a bolygó felszínén a legrégebbi civilizációhoz tartoznak, és amikor Kumari Kandam kontinense elsüllyedt, a lakosai különböző civilizációkat alkottak szerte a nagyvilágban.

10. A kontinenst a XIX. században először említik, amikor a tudósok egy elveszett kontinens létezését vetik fel Lemúria néven, mivel felfedeztek Indiánál, Afrikánál és Madagaszkárnál furcsa földtani és biológiai hasonlóságokat.

11. Miután a tudósok felvetették annak lehetőséget, hogy három elveszett kontinens is rejtőzhet az indiai óceán alatt, az emberek rohantak összekapcsolni az ősi legendákat az elveszett civilizációkkal az ősi tamil és szanszkrit szövegeket.

12. Úgy gondolják, hogy a tamilok őseinek Lemúria volt az otthonuk, mielőtt egy hatalmas katasztrófa elnyelte volna a szárazföldet.

13. Azonban a modern tudósok azzal érvelnek, hogy a kontinens nem létezhetett.

14. Érdekes, hogy számos ókori tamil és szanszkrit írás van, amelyek Dél-Indiában a legendás elveszett földekről szólnak, amelyeket elnyelt az óceán.

15. Egyes szerzők azzal érvelnek, hogy Kumari Kandam elveszett kontinensének létezésére az egyik legjobb bizonyíték a 1,7 millió éves mesterséges híd, amely a Palk-szorosban, az Indiai-óceánban található és amit ma Rama hídjának nevezik.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL