SZÉPSÉG

Titkok a tégelyekben: ránctalanítás kozmetikumokkal

Szerző:
Szabó Anna
A legjobb módszer valóban az, ha a ráncok ellen fiatalon teszünk bőrünk rendszeres ápolásával. Idővel megjelennek a kisebb-nagyobb barázdák nemcsak arcunkon, hanem egész testünkön. A termékpaletta óriási, de mégis melyik összetevő mit jelent és mit tud?

 

Fiatalító összetevők

• Alfa-hidroxisavak (AHA-k):
ma már mindenütt megtalálhatók- a gyógyszertárak saját készítményeitől az előkelő, méregdrága kozmetikumokig. Az alfa-hidroxisavak természetes anyagokból, például tejből, cukornádból vagy almából kivont savak. A nagyobb erősségűek, amelyeket általában bőrgyógyászok alkalmaznak fokozzák a bőr rugalmasságát, egészségesebbé teszik a kollagén- és elasztinrostokat. Általában naponta egyszer-kétszer alkalmazandó, arctisztítás után, valamint a hozzáillő hidratáló krém felvitele előtt. 

• Béta-hidroxisavak (BHA-k):
szerkezetükben valamelyest eltérnek az AHA-któl, de hasonló hatást fejtenek ki. Egyes tanulmányok arra utalnak, hogy a BHA-k hatékonyabb bőrradírok. Kevésbé ingerlik a bőrt, ezért kisebb mértékű hámlást és szárazságot okoznak.  

• Eukarion 134:
katalizáló antioxidáns, mely önmagát újraaktiválva számolja fel az oxidáció utáni stressz jeleit. 

• Gránátalma tanninja:
háromszor erősebb antioxidáns hatással rendelkezik, mint a vörösbor vagy a zöld tea tanninja, főként azokra a szabad gyökökre hat, melyek a szervezetben a fehérjéket támadják meg.

• Gyömbérkivonat:
az UV-sugarak okozta szabad gyökök csapdája, ezen kívül stimulálja a bőr természetes méregtelenítését.

 • E-vitamim C-vitaminnal megerősítve:
nagyon hatékony az UV-sugarak okozta oxidációs stressz ellen.

 • Rozmaringkivonat:
a környezet mérgező, káros hatásai ellen.

• Szőlő:
polifenol-tartalma egyszerre többféle szabad gyök ellen jó, de egymagában nem elég. 

• Zöld tea:
nagyon értékes, de nagyon nehéz hatóanyagban stabilizálni.



Amiket érdemes kipróbálnod

 

La Roche-Posay Active C arckrém

Az ACTIVE C 5% tiszta, aktív C-vitamint tartalmaz, amely a bőr mélyebb rétegeiben elősegíti a természetes kollagén-szintézist, így korrigálja a ráncokat.

Ráadásul a La Roche-Posay termálvíz természetesen gazdag szelénben, így megköti a káros szabad gyököket, melyek felgyorsítják a bõr öregedését.

Mostantól mindenki bőrtípusának megfelelőt választhat az Active C ránctalanító krémek közül: száraz bőrre vagy normál-kombinált bőrre való változat áll rendelkezésünkre. Gazdag állaga egész napon át tartó komfortérzetet biztosít. A bõrfelszín átalakul, a ráncok több mint 50 %-kal csökkennek.

Ajánlott fogyasztói ár: 5.700,- Ft

 

 

Vichy Liftactiv CxP arckrém

Peptide- és folyamatosan felszabaduló C-vitamin tartalmának köszönhetően a Liftactiv CxP megsokszorozza a fiatal rostokat termelő sejtek, a fibroblasztok számát.

A peptidek a bőrszövetek alapanyagát adó proteinek. A C-vitamin pedig a bőr életfunkcióit serkenti. Ez a két, gyógyszeriparban is elismert hatóanyag együtt, szinergiában, a bőr mélyén fejtik ki hatását. A gyógyszerkutatás ihlette csúcstechnológia lehetővé tette, hogy ezek a hatóanyagok folyamatos kibocsátás technológia segítségével a probléma gyökerét kezeljék, több órával készítmény felkenése után is.

Ajánlott fogyasztói árak: 6.699 Ft (nappali arckrémek) és 7.199 Ft (éjszakai arckrém)

 

 

Lancome Rénergie Morpholift nuit R.A.R.E. arckrém
(ajánlott 40 éves kor körül)

A bőr aktivitása a nap folyamán változik. Nappal a szervezet védekező funkcióját látja el, működésével ellenáll a káros környezeti hatásoknak, melyek nap, mint nap érnek minket. Ezen hatások, valamint a napi stressz és a feszültség bőrön ejtett nyomainak helyreállítása az alvás periódusa alatt történik.

A Lancome Rénergie Morpholift nuit R.A.R.E. éjszakai arcápoló mechanikai hatásával a bőr mélyebb rétegeibe hatolva biológiai reakciót vált ki, aktiválja a bőr önregeneráló (utánozva a bőr sebgyógyulási mechanizmusát) képességét.

Ajánlott fogyasztói ár: 27.100,- Ft

 

 

La Roche-Posay Redermic arckrém

Egy forradalmian új ránctalanító krém, mely elsőként a bőrgyógyászat más területén: a hámképződésre vonatkozó kutatásokon alapul. A hámképződés olyan regenerálódási folyamat, melynek során a bőr szövetei újraképződnek. Az utolsó fázisban a kollagén rostok szintézise és újraszerveződése megy végbe.

A seb gyógyulása tehát a sérült bőr regenerálódásásnak és feltöltődésének eredménye. A bőr öregedését tekinthetjük egy olyan hosszú folyamatnak, melynek során a bőrszövetek „megsérülnek“. A krém ezért olyan biológiai hatóanyagokat tartalmaz, melyeket a hámképződés kapcsán fedeztek fel.

Ajánlott fogyasztói ár:: 5.999,- Ft

 

 

Lancome Absolue Nuit Ultimate βx arckrém
(ajánlott 50 éves kor körül)

A bőr sejtműködése igazodik a keringés ritmusához. Éjszaka a vérkeringés is élénkebb, így a tápanyag-áramlás és a méregtelenítés sokkal intenzívebb.

Biológiai óránk a test „főnöke”: szabályozza a test működési ritmusát, minden sejtünk és sszervünk igazodik a saját belső óránkhoz.

A Lancome Absolue Nuit Ultimate βx éjszakai újjáépítő és bőrfeltöltő koncentrátum fluid textúrája azonnal felszívódik a bőrbe. Finom és tápláló, felfrissíti a bőrt.

Ajánlott fogyasztói ár: 55.100,- Ft

 

 

Time Reversing (Ifjúságmegőrző) nyak- és dekoltázsápoló szérum, valamint arctisztító

Ez az intenzív, a bőr fiatalságának megőrzésére szolgáló készítmény célzott kezelést jelent a nyak és a dekoltázs bőrének. Édesgyökér-kivonata csökkenti a pigmentfoltok megjelenését, és halványítja a már meglévő elszíneződéseket. Gazdagon tartalmaz a bőr aranyló fényét fokozó alkotóelemet, hatására a bőr erősebb, selymesen sima és ragyogó lesz.
Bőrmegújító arctisztító száraz, érett bőrre.

Varázslatos textúrájának köszönhetően gyengéden tisztít, tonizál és eltávolítja a sminket anélkül, hogy kiszárítaná az arc bőrét. Használat közben a gazdagon krémes állag érzéki olajjá alakul át. Különleges összetevőt (Vigna aconitifolia) tartalmaz, amely elősegíti a sejtmegújulást és felfrissíti, üdévé varázsolja a bőrt.

Ajánlott fogyasztói ár: 5.700,- (nyak- és dekoltázsápoló), 1.700,- (arctisztító)


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL