UTAZÁS

Hosszúhétvége a wellness jegyében!

Szerző:
Szabó Anna
Egyre többen használjuk ki a wellness szolgáltatásokat, pedig hazánkban még mindig viszonylag új fogalom. Jövő héten hosszúhétvége, használd ki az alkalmat a pihenésre, a feltöltődésre. Összeállításunkból megtudhatod, mely szállókat érdemes kipróbálni!


Mi sem bizonyítja jobban a wellness szolgáltatások újszerűségét, minthogy mai napig nincsen rá magyar szavunk. Összességében személyre szabott egészségmegőrző és –megelőző programot jelent. A lényeg, hogy kipihend a felgyülemlett stresszt, megnyugodj, feltöltődj. Részei többek között a mozgás, az egészséges táplálkozás, a masszázsok, a különböző szaunák… és még sorolhatnánk naphosszat. Bár beépülhet a hétköznapokba, de semmivel sem pótolható a világtól való elvonulást, a friss levegőn vagy éppen pihenésre berendezkedett szobákban való többnapos kúraszerű alkalmazását.

 

 

Ahol érdemes megszállni – szerintünk

  
 
Hotel Tópart - Balatonvilágos

Közvetlenül a Balaton partján, Balatonvilágos üdülő negyedében, a város szívében található a Tópart Hotel. Ha egy igazán hangulatos helyre vágysz, mindenképpen próbáld ki!

Hazánk legkedveltebb tavában gyönyörködni reggeli kávézás közben, esténként koktélokat szürcsölgetni az erkélyről… Ezek az alapok, amire a koronát a nemrégiben megnyitott wellness részleg teszi fel. Hiszen a szépségápolás területén eddig is remekeltek, de a boldogabb, kiegyensúlyozottabb pihenésért még többet tesznek meg ezentúl. Hogy a mini (vagy akár hosszabb) szabik után elégedetten távozz már a masszázsból, pezsgőfürdőzésből is kiveheted a részed – de még a infraszaunából, a jacuzzi és aromakabin használatóból.

Árak: 12.200 – 35.000, ez a szállásdíjon felül tartalmazza a büféreggelit, a wellness rész használatát, az áfát, a parkolási lehetőséget.

Még több infó, tovább!


 

ZALAEGERSZEG

A Göcsej és az Őrség változatos népművészeti értékei, a TV torony melletti Azáleás-völgy páratlan szépségű védett virágai méltán teszik vonzó célponttá Zalaegerszeget a turisták számára. Az egész évben nyitvatartó műjégpálya, valamint nyáron az AquaCity csúszdái, élménymedencéi is izgalmas programot kínálnak.

 

Hotel Semira Day Spa*** - Zalaegerszeg

Igazi kuriózumként a szálloda wellness részlegében - az országban egyedülálló módon - a marokkói építészeti stílus érvényesül, ami már önmagában is feledhetetlen esztétikai élményt nyújt a szemnek és a léleknek. Igyekeztek úgy kialakítani a szolgáltatások palettáját, hogy az ország bármely pontjáról érdemes legyen Zalaegerszegre látogatni.

Őszi Last Minute Akció: 19.900,-Ft/fő/2éjszaka, tartalmazza a félpanziós ellátást, a Semira Day Spa alapszolgáltatásokat

 

HÉVÍZ

Magyarország legjelentősebb egészségturisztikai központja. A város jelentőségét a világon egyedülálló gyógytavának köszönheti. Az itt található 4,4 hektár területű tó a világ legnagyobb melegvizű tőzegfenekű gyógytava, amelyet egy 50 hektáros védőerdő ölel körül. A tó vizét geotermikus energia melegíti. A víz hőmérséklete a nyár nagy részében 30-35 oC-ot is eléri és télen sem csökken 22 oC alá. A gyógyvíz elsősorban mozgásszervi betegségek esetében fejti ki kedvező hatását. A több tízezer évvel ezelőtt feltört víz "csodatevő" hatását már a római korban felismerték, de gyógyfürdővé csak 1795-ben gróf Festetics György, a terület birtokosának kezdeményezésére alakították. Akkor építették az első fürdőkórházakat a tó fölé, azóta működik orvosok közreműködésével a fürdő, ekkor jelent meg az első ismertetőfüzet a tóról.

 

NaturMed Hotel Carbona – Hévíz

Több, mint 1000 m2 vízfelület, 3 fürdővel, 5 medencével! Magyarország egyik legszebb szabadtéri élményfürdője mediterrán stílusú napozókerttel, római korok hangulatát idézô termálfürdő, felújításra került uszoda különféle szauna és gőzfürdő-részekkel nyújt kellemes, igazi kikapcsolódást minden korosztály számára.

Amikor már a sárguló levelek közt sétálva élvezed a még kellemesen simogató napsugarakat, gondolj arra is, hogy hamarosan beköszönt a tél. Fontos lesz, hogy megfelelően felkészítsd tested és lelked a hosszú, hideg évszakra. Ez a szálló is készült az őszre-télre, és hogy mivel…?

Őszi Elixír akciós ajánlat: 3+1 grátisz éjszaka szállás 63.450 – 81.900-ig.

 

Hotel Európa fit**** superior – Hévíz

A tavaszi, őszi, és téli szezonban ínycsiklandó magyar levesekkel várják ebédre a szálloda vendégeit, természetesen a ház költségére!

Árak: 14.950 – 18.950-ig egy főre éjszakánként, szállás félpanzióval - bőséges büféreggelivel és - vacsorával, magyaros és nemzetközi ételekkel, vitál-, reform-, és ínyencválasztékkal, üdvözlőkoktél. A ház szauna- és fürdővilágának korlátlan használata: élményfürdő, gyógymedence, whirlpool, külső- és belső uszoda, külső Kneipp taposó, finn szaunák, gőzfürdő, tepi-caldarium, frigidarium, fitness terem, gyermekjátszószoba és - játszótér használat, fürdőköpeny használat.

 

ZALAKAROS

Magyarország Dél-nyugati részén a Balatontól légvonalban 20 km-re, a legközelebbi várostól, Nagykanizsától 18 km-re helyezkedik el.

A közel 800 éves települést valójában a 35 éve feltárt termálvíz tette nemzetközileg ismertté. A szénhidrogén kutatófúrás során lelt 96C-os termálvíz a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. Jótékony hatása leginkább a krónikus nőgyógyászati és fogágy megbetegedések gyógyítása során, valamint az idült gyulladásos izületi betegségek esetében, az ortopédia, idegsebészeti és sebészeti mozgásszervi károsultak utókezelésében igazolódott.

A fedett fürdő egész évi nyitvatartása mellett a termálstrand szezonálisan üzemel, ahol a medencék nagy kiterjedésű, szépen gondozott park övezi.

 

MenDan Thermal Hotel****- Zalakaros

Zalakaros központjában, közvetlenül a városi fürdő szomszédságában 163 szobával és apartmannal vár. A szálloda ötvözi a luxus hotelek eleganciáját, a spa hotelek harmóniáját, a wellness hotelek szolgáltatásaival. Mindezt olyan környezetben, ahol szívesen eltöltenénk pár romantikus napot, egy hétvégét az aktív életmód jegyében, vagy egy hét testi-lelki feltöltődést. A célt te választod ki választ, a hoteltől a lehetőséget kapod, hogy minden úti cél végállomásra találjon.

És hogy mi vár rád itt? Úszó-, termálvizes-, élménymedencében vagy a pezsgőfürdőben, mézes vagy az afrodiziákumos felöntések, illatos bambusz vagy lávaköves masszázs, aromafürdő, élményzuhany.

Wellness hétvége éjszaka félpanziós ellátással 33.400 – 47.800-ig

 

Art Hotel – Zalakaros

Ez évben, vagyis 2008-ban újították fel a szállodát. Kétágyas illetve négyágyas családi szobákkal várják a vendégeket. A wellness részlegen 7-21 óráig térítés mentesen használható a termálvizes, ellenáramoltatóval felszerelt úszómedence, pezsgő-masszázsmedence, fitnesz-terem, sóbarlang, hétvégenként a finn szauna. Igénybe vehető még fizetős szolgáltatásként: finn- és infraszauna, különféle masszázsok.

Árak: 8.500 – 11.500 / fő / nap

 

HAJDÚSZOBOSZLÓ

Más néven a „reumások Mekkája” az Alföld északkeleti részén található, Budapesttől 200 kilométerre, Debrecentől 20 kilométernyire. Határában három tájegység érintkezik egymással: a Hajdúhát, a Hortobágy és a Nagysárrét. A vidék kincse az 1091 méter mélységből felszínre törő különleges, 73 °C hőmérsékletű termálvíz, amelynek Hajdúszoboszló fürdővárosi rangját köszönheti. A gyógyvíz gyógyító hatással van az idült ízületi gyulladásokra, ízületi elváltozásokra, a gerinc különféle gyulladásos megbetegedéseire, idegfájdalmakra és ideggyulladásokra, a bénulásokra, sportsérülésekre.

 

Apollo Thermalhotel & Apartments – Hajdúszoboszló

Az Apollo Termalhotel & Apartments Hajdúszoboszló szállodasorán, két épületből álló hotelként működik, a Hortus Naturae Hotels tagjaként. A hajdúszoboszlói hotel épülete már az 1970–es években is működött, igaz akkor még kormányüdülőként mintegy 10 lakosztállyal, tágas közlekedőterekkel.

3 éjszakás ünnepi ajánlat félpanziós ellátással 48.300 – 61.500-ig.

 


Tippek még:

Wellness deLuxHotel Eger*** - Eger
Thermal Hotel Harkány – Harkány
Hotel Arany Griff – Pápa
Park Hotel Pelikán – Szombathely
Hertelendy Kastély***** - Kozmapuszta
Panoráma Hotel Noszvaj**** - Noszvaj
Hotel Freya - Zalakaros
Radisson Sas Birdland Resort & spa***** - Bükfürdő
Spirit Hotel Rogner Thermal Spa*****- Sárvár
Hotel Hetes Ház***** - Hévíz
Rogner Hotel & Spa Lotus Therme***** - Hévíz
Hotel Tópart - Balatonvilágos
Hotel Karádi - Hajdúszoboszló
Hotel Európa - Hévíz
Borhotel*** - Szentgotthárd
Hotel Kapitány - Sümeg
Hétkúti Wellness Hotel**** - Mór
Szalajka Liget Hotel - szilvásvárad
Hotel Villa Classica**** - Pápa
Hotel Ködmön**** - Eger
Festetich Kastélyszálló - Szeleste
Andrássy Kúria Hotel Wine & Spa**** - Tarcal
Szidónia Kastélyszálló - Röjtökmuzsaj


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL