FÉSZEK

Az új évszak hozzon új otthont!

Szerző:
Szabó Anna
Eljött az évnek az az időszaka amikor sok időt töltünk majd otthon, így aktuálissá válhat lakásunk felfrissítése. Néhány ötlettel egészen új köntösbe öltöztethetjük otthonunkat


Ha valaki elköveti azt a „hibát”, hogy betéved egy lakberendezési üzletbe könnyen érezheti úgy magát mint Aliz Csodaországban. Előfordulhat, hogy megtámad minket a marketing politika hatása. Hamarosan meggyőznek minket arról, hogy ahhoz, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban minden egyes jelenlegi bútorunknak kívül tágasabb!? Véleményem szerint nem minden esetben kell így lennie, főleg, ha nem akarunk egy vagyont költeni lakásunk átrendezésére. Néhány találékony és okos ötlettel egészen új köntösbe öltöztethetjük otthonunkat, ily módon pénztárcánknak sem lesz álmatlan éjszakája.

A következő tanácsokat megfogadva igazán otthonos és stílusos enteriőrt varázsolhatunk, és nem feltétlenül kell megválnunk régi bútorainktól sem.


- Mielőtt nekilátnánk a munkának, jól át kell gondolni mi az amit szeretnénk, mi az amin változtatnánk. Ne ugorjunk neki meggondolatlanul, mert fölösleges költségeket gerjeszthetünk.

- Évek óta húzódik a festés? Most itt a lehetőség, hogy végezzünk egy gyors szobafestést, akár házilag is. Válasszunk színt kedvünk szerint, de vigyázzunk a túl sötét árnyalatokkal!

 


{HUSVET2009}
- Mondjunk búcsút a régi függönyöknek, díszpárnáknak, szőnyegeknek, ha úgy látjuk nem illik elképzelt otthonunk atmoszférájába. Nem kell sajnálni őket, a szekrény mélyén megbújva később még hasznunkra lehetnek. Gondolva a jövőre válasszunk valamilyen egyszerű fehér, vagy világos függönyt, ami a későbbi változtatásokba jobban illeszkedik. Inkább a kiegészítőkkel és a többi lakástextillel bolondítsuk meg a látványt! Varrassunk vagy akár varrjunk saját magunk új fazont a régi függönynek pl.: roló.

- A lakástextilek tekintetében hagyatkozhatunk a textiltervezők szakértelmére ekkor komplett mintázat „családokból” vásárolhatunk díszpárna, vagy függöny anyagot. Azonban lehetünk ennél kreatívabbak is! Válasszunk egy domináns színt, amely végigvonul az egész lakáson: például a manapság divatos csoki barna, vagy szürke. Fontos ellensúlyozni ezek komorságát színes darabokkal is: pl: csoki barnához a narancs, vagy zöld, szürkéhez sárga vagy piros. Fontos, hogy ne használjunk nagyon eltérő minőségű anyagokat, hiszen az olcsó hatást kelt. Egy légtéren belül szerencsésebb ha egy vonalat követünk, főleg ha kicsi a lakás.

 

 
- Igyekezzünk hasonló színvilágú, akár különleges kiegészítőket választani pl.: mécsesek, gyertyák. Ne feledjük, a gyertyák melegséget hoznak otthonunkba, ami hideg időben azért nem árt.

- Egészen újszerű hangulatot hozhatunk létre, ha régi fali dekorációinkat lecseréljük újjakra. Vásárolhatunk egzotikus darabokat is, amellyel érdekes hatást kelthetünk.

- Akinek van kézügyessége az ne érje be ennyivel! Festhetünk azonos, vagy egymáshoz illő mintákat a falakra és textilekre akril festékkel. Egy valamit azonban tartsunk szem előtt: ne essünk túlzásba!

 

Munkára fel!

A következő cikkekben abban szándékozok segíteni, mégis hogyan válasszunk falszínt és textíliákat, valamint igyekszek majd ötleteket adni, hogyan tegyük otthonunkat egyedivé.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL