Pizza egészséges változatban
A csicseriborsó liszt például kiváló, hiszen gluténmentes és vegetáriánusoknak is tökéletes, de nagyon jó alapanyag a mogyoró is, ami pedig erősíti a fogakat azzal, hogy rágásra késztet. Emellett a csicseriborsó az egyik legolcsóbb és legszuperebb alapanyag a világon, csökkenti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát is, illetve a fogyáshoz is hozzájárul.
Vastagabb tésztájú pizza, gazdag feltéttel
Mostanában divat lett az, hogy egy kicsit vastagabb tésztájú pizzát is készíthetsz, és alapnak sok mártást és sokféle feltétet pakolsz rá. Innentől a határ a csillagos ég. Érdemes gluténmentes alapanyagokat használni, hiszen az ilyen pizzákat szintén egyszerű elkészíteni.
Kívül a kéreg legyen sült, de belül mégis puha, aztán pedig pakolj rá mindenféle zöldséget. Tehetsz a pizzára rukkolát, pestot, de lehet a pizzán rántotta is, vagy retekcsíra, görögdinnye, retek, mandulatej, vagy ricotta.
Ha összekevered az összetevőket, és hagyod állni egy órát, akkor még jobban összeérnek az ízek. Ezután egy tűzálló serpenyőben süsd meg a pizzát, vagy told be a sütőbe és körülbelül 10 percig süsd, majd díszítsd kedved szerint.
Szuperkönnyű Socca (2 közepes adagnak felel meg)
Hozzávalók
• 1 csésze csicseriborsó, vagy csicseriborsó liszt
• 1 csésze víz
• 4 evőkanál olívaolaj
• ½ teáskanál só
• 2 gerezd darált fokhagyma
• 1 teáskanál szárított oregánó
• Öntet (paradicsomszósz, pesto szósszal, ananász, friss zöldségek, stb.
Elkészítés
1. Habverővel keverd össze az alapanyagokat, kivéve az öntetet, amihez tegyél egy evőkanál olíva olajat, és hagyd állni egy óráig.
2. Kapcsold be a sütőt és vedd elő az öntöttvas serpenyőt, tedd be melegedni.
3. Önts egy evőkanál olíva olajat a tésztába, majd a serpenyőben oszlasd el egyenletesen a tésztát, és tedd vissza a sütőbe. Hagyd sülni 3-5 percig, amíg látod, hogy a széle barnulni kezd.
4. Vedd ki a sütőből, helyezd rá a feltételeket, és máris tálalható. Ha szeretnéd, hogy olvadt legyen rajta a sajt, akkor helyezd vissza a sütőbe 1-2 percig.
5. Ezután szeleteld és tálald!
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK