2018. június 19. - Gyárfás
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 19. - Gyárfás
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Dr. Housetól McCsábítóig: szexi dokik a képernyőn

V. R.

Van, aki bevallja, van aki titkolja... Egy biztos: senki sem ellenkezne a női nem képviselői közül, ha a képernyőről valamelyikük hirtelen lepattana és megmérné a vérnyomását, vagy ellenőrizné szívhangját.

 

A jelenlegi ászok: a Grace Klinika nagyágyúi

T. R. Knight, mint George O’Malley

A minnesotai Minneapolisban született, az itt eltöltött utolsó két évben a helyi Guthrie Theaternél színészkedett. Itt sikerült több neves szerepet is eljátszania például Richard Millert és Amadeust. Évekig játszott a Broadwayon, míg fel nem fedezte magának a televízió. Sajnos, még filmvásznon nem nagyon csillogtatta meg tudását, mindenesetre a Grace Klinika érzékeny lelkű Dr. George O’Malleyeként hiteles alakítást nyújtott.

Magánélete rendezett, és bármennyire nehezen döntött a tv-ben a lányok között, ő határozottan kiáll pasija mellett.

 

Patrick Dempsey, mint Derek Shepherd

Az ír amerikai színész csak nem régiben lepte meg rajongóit egy interjúban, mikor bevallotta, hogy diszlexiás. Ezenkívül persze számos érdekességet tartogat magáról rajongóinak.

Szakmai pályája hosszú - no és változatos: a 80-as évek végén már több filmben jegyezték, de előtte még elvégzett egy előadó művészi iskolát, ahol zsonglőr, bűvész és bábos szakképzést is kapott. Szerepelt több sorozatban és vígjátékban 80-85 között.

A kilencvenes években megcsillantotta drámai oldalát a Bűn és bűnhődésben, és bár szorgalmason dolgozott, de kitörnie nem nagyon sikerült már. Majd 2002-ben újra megcsillantotta tehetségét a Sweet Home Alabamában Reese Withersponnal az oldalán.

Szívesen mutogatja magát és családját a magazinok hasábjain. Nemrég jelent meg egy közös kép feleségével, nagy lányával, és újszülött ikreivel a People Magazinban.


Eric Dane, mint Mark Sloan

Sajnos, róla is elmondhatjuk, hogy már bekötötték a fejét: tavaly október 29-én házasodott össze szakmabelijével, Rebecca Gayheart színésznővel. Számos kis szerepe volt már tévésorozatokban, de először a Bűbájos boszorkák egyik rosszfiújaként jegyezték meg a nézők. Neve igazán ismert az X-Men harmadik részében, majd a Grace Klinikában lett.

 


Hiába a folyamatos rosszfiú szerep – a Grace Klinikában ő tehetett róla, hogy a legjobb barátja házassága tönkrement – a való életben továbbra is hűséges társ.

 

Justin Chambers, mint Alex Karev

A pályáját modellként kezdő Justin Chambers olyan nagy kampányokat tudhatott magáénak mielőtt belekóstolt volna a filmezésbe, mint Calvin Klein és Armani. Bejárta egész Európát, sőt dolgozott Japánban is, mint professzionális fotómodell.

Időközben elkezdett színjátszást tanulni, és be is válogatták több sorozatba apróbb szerepekre. Végül 2001-ben jöttek a Szeretném, ha szeretnél valamint A muskétás című filmek. D’Artagnanként hosszú hajjal és karddal a kezében belopta magát a női szívekbe. Már-már alig hasonlít Alex Karevhez a Grace Klinika bukdácsoló pasijához.

Ma öt gyerekével és feleségével él New Yorkban.

 

Nárcisztikus főnök mellé csapatot keresünk!

Hugh Laurie, mint Doktor House

A birt komikusról kevesen tudják, hogy egy ideig esze ágában sem volt színészkedni. Nem vonzotta őt a színpad, sokkal inkább az evezés, a régészet, az antropológia, sőt a jazz. Világszínvonalú evezős volt, apukája az 1948-as Londoni Olimpián nyert aranyérmet a brit válogatott tagjaiként. Anglia egyik legjobb előkészítőjében tanult, ahol egyik csapattársával a világ hetedik legjobb ifjúsági evezőse lett.

Végül az élet és a tanulás szeretete Cambridge hajtotta, ahol régészetet és antropológiát tanult. Itt betegedett meg aztán annyira, hogy vissza kellett vonulnia a profi evezéstől. Míg gyógyulgatott sem merült a semmittevésbe, megismerkedett az egyetemista vígjáték-revücsoporttal, melynek alelnöke is lett – az elnök akkoriban Emma Thompson volt.

Számos vígjátékban és drámában játszott, a Dr. House-t 2006-ban kezdte forgatni, amiért még ebben az évben és 2007-ben is a legjobb színésznek járó díjat nyerte el a Golden Globe-on.

 

Közel a vég: Vészhelyzet

Sajnos, ennek a sorozatnak is búcsút mondhatunk. 2009 februárján forgatták le az utolsó részt, tizenöt évad után. A műfajra nagy hatást gyakorló sorozat csillaga már leáldozóban van: a kezdeti ötletesség, egyedi kamerakövetés már a múlté. 1994-es indulása óta a kirobbanó sikert és kreatívmegoldások helyét átvette az ellaposodás.

Bizonyára az is megártott a sorozat népszerűségének, hogy eltűntek olyan arcok belőle, mint Anthony Edwards (Dr. Mark Greene), Georeg Clooney (Dr. Doug Ross). Igaz megmaradtak az ifjúság képviselői: Noah Wyle és az amerikaiknak mindenképpen egzotikusnak számító szerb származású Goran Visnjic.

 

Egy korszak vége...

A Klinika

Ebből a sorozatból bizony még hiányoztak az olyan naturális elemek, mint a vérben tocsogó fej, és emberi holttestek drasztikus látványa. A hangsúlyt inkább a morális dillemákra helyezte – minthogy, kit lássunk el előbb a mentőst vagy a bűnözőt – és persze erősen jelen volt az állandó romantikus szál is. Lássuk be a Vészhelyzetben is, de az a Fekete Erdő néha már-már szirupos életét meg sem közelítette.

A sorozat népszerűségét két férfialakjának nagyban köszönhette. Az apa-fiú párosnak Klaus és Udo Brinkmannak történetei, szerelmi élete sokakat a képernyő elő szögezett. Az idősebb professzort Klausjürgen Wussow míg fiát Sascha Hehn alakította. Érdekes módon Udo nővérke feleségét a való élet Klausjürgen Wussow lánya alakította.

Wussow meglovagolva korábbi sikereit 1993-ban és 1996-ban újra-újra felvette a fehérköpenyt, és olyan felejthető tv-sorozatokban szerepelt, mint a Remény kórháza és a Kórház a pálmák alatt. Sascha Hehn, ha mondhatni még mélyebbre jutott: a német pletykalapok inkább magánéletével, mint szerepléseivel vannak tele.

A csapatot megpróbálták 2005-ben újra összeboronálni – két részre sikerült is – de hamar lekerült a képernyőről.

 

Plasztikázott kakukktojás

Kés alatt: Dr. Christian Troy vagyis Julian McMahon

Ez a sorozat ugyanis nem szól másról, mint a szexről és a pénzről. Persze, mondhatják a fanyalgók: már unásig forgatnak hasonló filmeket. De ez bizony más: ugyanis vettek egy szakmájában sikeres pasit, akinek élete szerelme a legjobb barátjához ment hozzá. És miközben ágyról-ágyra jár, nem vágyik másra mint saját családra – és közben orvosolják pácienseik belső traumáit külsejük megváltoztatásával.

Bizony az alma messze esett a fájától. Gondoltad volna, hogy az élvhajhász dokit alakító színész tisztes politikus családból származik. A Sydneyben született sztár apukája ugyanis 1971-72-től Ausztrália miniszterelnöke volt.
Először jogot kezdett tanulni hazájában, aztán a modellélet nyüzsgő világa elcsábította a pályáról. Szerepelt reklámfilmekben, épp egy farmermárkát népszerűsített, amikor felfigyelt rá a filmszakma.

1990-ben szerepet kapott a Power, the Passion című filben, majd jött a Pszichozsaru a Bűbájos boszorkák. 2003-ban kapta meg a szexmániás plasztikai sebész Dr. Christian Troy szerepét. Meggyőző alakításáért már a sorozat indulóévében Golden Globe-ra jelölték.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 rovarcsípés, melyet mindenképpen fel kellene ismerned

10 rovarcsípés, melyet mindenképpen fel kellene ismerned

A rovarcsípéseket nem mindig lehet elkerülni, főleg nyáron. Néha azonban nehéz azonosítani, hogy mi is okozhatta a csípést, amit általában fájdalom, viszketés, duzzanat és pirosság kísér. Sokféle rovar létezik, és sokuk különböző betegségeket terjeszthet, így fontos az azonosítás. Ezért készítettük ezt az útmutatót, mely a segítségedre lehet.

Tovább »
Megtalálod a káposztásban az elrejtett csecsemőt?

Megtalálod a káposztásban az elrejtett csecsemőt?

Úgy tűnik, léteznek világok, ahol óriásira nőnek a káposzták és ahol a csecsemőket ott felejtik a földeken. Ne aggódj nincs baja, de azért jobb lenne, ha megtalálnád és gondoskodnál róla! Ehhez viszont szükséges lesz az éles látásodra és a kiváló felismerő képességedre! Tedd próbára magadat ezzel a régi, optikai illúzióval megspékelt képeslappal és találd meg a kisbabát!

Tovább »
Válassz egy fát, és tudd meg, mi jellemzi leginkább a személyiségedet! - Képes önismereti teszt

Válassz egy fát, és tudd meg, mi jellemzi leginkább a személyiségedet! - Képes önismereti teszt

Ezt a tesztet egy izlandi pszichológuscsoport állította össze, melyben színes fákkal illusztrálják az egyes személyiségtípusokt. Állításuk szerint mindenkinek van legalább egy olyan dolog, ami a leginkább hat a személyiségére, ezáltal az adott dolog erőteljesebben megmutatkozik viselkedése során. Teszteld magad, és máris kiderül, mi hat leginkább a személyiségedre!

Tovább »

Kalkulátor

Hogyan nassolnak a csillagjegyek?

Sajnos, eljönnek a pillanatok, amikor feladjuk a fogyókúrát, elfelejtjük számolni a kalóriákat. A csillagok elárulják, hogy mikor - pontosabban, hogy mi - csábíthatja nassolásra az egyes csillagjegyek szülötteit. Válaszd ki a saját jegyedet, és figyelj!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Pető Judit

Testtartás- és mozgás-szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Pető Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép